Hyundai prezintă conceptul electric Prophecy și o nouă filozofie de design: volanul a fost înlocuit cu două joystick-uri

de Paul Cosma
Marti, 03.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a prezentat conceptul electric Prophecy, ce indică o nouă direcție de design pentru viitoarele modele ale constructorului sud-coreean. Pentru acest concept, volanul a fost înlocuit cu două joystick-uri care, spun asiaticii, asigură “mai mult confort și vizibilitate” pentru șofer.

Grupul Hyundai vrea să ajungă la un total de 44 de modele electrificate în urma unor investiții de 50 de miliarde de euro în noi tehnologii, până în 2025. 

Obiectivul asiaticilor este să vândă anual mai mult de 670.000 de mașini electrice pe baterii sau alimentate cu hidrogen și să se claseze între primele 3 companii la acest capitol, la nivel global. 

În acest context, Hyundai a lansat conceptul electric Prophecy, ce dezvăluie și o nouă filozofie de design. Hyundai nu oferă detalii despre puterea motoarelor, capacitatea bateriei sau autonomie

Constructorul a înlocuit volanul cu două joystick-uri, spunând că acestea vor spori confortul și vizibilitatea șoferului. 

Hyundai spune că acest concept renunță la complexitate în favoarea liniilor simple și a designului minimalist. Silueta lui Prophecy oferă o “aerodinamică excelentă”, pe care asiaticii o consideră drept o caracteristică “esențială” pentru orice model electric

Via Hyundai

Comentarii (6)

  • Care e cu motostivuitorul aici? Mai scosese Mercedesul acum 25 de ani dar cuno singura mansa.
    8 2
  • Pardon,miniexcavatorul!
    6 2
  • some guy
    Câte direcții de design sunt indicate până se decide una? :))) https://www.automarket.ro/stiri/hyundai-prezinta-conceptul-45-prototipul-anunta-directia-de-design-pentru-93503.html
    3 2
  • fan skoda
    Nu stiu daca va dati seama, dar conceptul asta este defapt prototipul din link-ul lui @some guy.
    3 1
  • fan skoda
    corectare:

    Conceptul asta este cel din teaser-ul ala de mai demult. Oricum, cam multe lini de design
    2 2
  • netam_nissan
    eu sint cu motostivuitoru dar al meu are volan pedale si nu e asa cocosat ca asta chiar daca aerodinamica e de dulap.
    e si electric si cabrio de fapt asa ca sint in trend ce muschii mei.
    ma gindeam sa investesc in dezvoltarea unui stivuitor pentru miliardari retardati cum a facut bentley cu modelu baclava, un conti gt de 10 ori mai scump ca asa li s-a sculat ideea sa il limiteze ca numar.
    drumuri bune va urez sa aveti si miliardari sa nu ajungeti ca neuronii sigur ii perdeti.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru