Noul concept electric Opel Experimental: va influența viitoarele modele de serie

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 09.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat o serie de imagini și informații despre noul concept cu zero emisii Experimental. Acesta va influența viitoarele modele de serie în ceea ce privește designul și tehnologia.

În urmă cu câteva săptămâni, germanii de la Opel au anunțat numele viitorului lor concept cu zero emisii care va influența din punct de vedere al designului și al tehnologiilor noile modele ale mărcii din Russelsheim.

Opel Experimental, căci despre el este vorba, va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Munchen. Până atunci, însă, acum a venit momentul să vedem cum arată într-o serie de imagini tocmai publicate de marca germană.

Potrivit Opel, conceptul Experimental este construit pe o arhitectură electrică, de ultimă generație, a grupului Stellantis. Cel mai probabil pe platforma STLA, iar dimensiunile îl încadrează în segmentul C european.

Este echipat cu tracțiune integrală, iar direcția beneficiază de tehnologia steer-by-wire. Pe scurt, volanul se retrage în bord atunci când nu este utilizat, o caracteristică specifică mașinilor autonome.

Din punct de vedere estetic, Opel Experimental este echipat cu noua siglă, iluminată, a mărcii, iar la exterior nu există nicio urmă de crom.

În partea din spate avem un difuzor de aer activ pentru eficiență aerodinamică.

Anvelopele sunt confecționate din cauciuc reciclat, iar jantele au, la rândul lor, un design aerodinamic.

Habitaclul este unul futurist și foarte spațios, transmit reprezentanții companiei. Display-urile au fost înlocuite cu tehnologie de realitate augmentată care proiectează diverse informații deasupra bordului. În locul oglinzilor exterioare avem camere video cu vedere la 180 de grade.

Din păcate, Opel nu a oferit informații despre sistemul de propulsie sau despre dimensiunea bateriei.

Așa cum spuneam, conceptul Opel Experimental va fi expus în cadrul Salonului Auto de la Munchen.

via Opel

Comentarii (4)

  • Dinoaurii auto încă, când vorbesc de electrice, vorbesc de concepte, idei, prototip, experimente !!!

    Incredibil.

    Lasă că îi papă Tesla pe toţi.
    3 15
  • @inexo
    Las că la cate Opel Astra de ultimă generație am văzut pe strazi, electrica asta se va vinde probabil în vreo zece exemplare în toată România, bineînțeles cumparate de dealeri pentru reclama că să aibă și Opel la vânzare "mașini electrice". Nu de alta dar alea chinezești sunt la sfert de pret
    3 7
  • Andrei
    Ni-no-ni-no
    0 7
  • inexorabil
    Try something else (căci, oricum, argumentele tale se află într-un perpetuu concediu).
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru