Kia va avea 11 modele electrice în 2025: primul model electric de sine-stătător apare în 2021 și se va baza pe conceptul Imagine by Kia

de Daniel Popescu, Foto: Kia
Marti, 14.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunțat că va avea o gamă alcătuită din 11 modele electrice în 2025, iar primul dintre ele urmează să fie lansat în 2021 și să aibă la bază conceptul Imagine by Kia.

Kia a oferit în această săptămână o serie de detalii cu privire la strategia pe termen mediu și lung prin care intenționează să se concentreze pe segmentul mașinilor electrice, în detrimentul mașinilor cu motoare cu combustie internă.

Astfel, Kia anunță că va avea o gamă alcătuită din 11 modele electrice până la sfârșitul anului 2025, atunci când estimează vânzări de 500.000 de unități pe an. Pe baza estimărilor cu privire la creșterea pieței, Kia anticipează că va avea o cotă de piață de 6.6% pe segmentul mașinilor electrice la nivel global, dacă nu sunt luate în calcul vânzările de electrice din China.

De asemenea, Kia a confirmat că primul său model electric de sine-statator (n.r - Kia e-Soul se bazează pe Soul) va fi lansat în 2021. Chiar dacă nu a oferit alte detalii despre acesta, oficialii mărcii sud-coreene au confirmat anterior că în 2021 Kia va lansa un model electric bazat pe conceptul Imagine by Kia (foto).

Nu este clar ce alte modele electrice pregătește Kia, însă COO-ul Emilio Herrera a dezvăluit în toamna anului trecut că una dintre opțiuni este ca Ceed, cel mai popular model al brandului, să primească la un moment dat o versiune electrică.

"Gradual, fiecare variantă de Ceed va avea o formă de electrificare.

Luăm în considerare și o versiune electrică", a declarat el la vremea respectivă.

Via Kia

Comentarii (2)

  • toate bune dar de ce or semana toate EV cu gogosi dospite nu stiu e viroza parca
    a si obligatoriu jante gri aproape pline plus leduri bleu si 15 ecrane inauntru.
    un urmas electric simplu al Citroen 2CV ar fi de dorit am vazut incercari de Isetta si ceva la nemti e-go dar tot prea scumpe vor fi pt noi
    18 8
  • ACE - Craiova
    In Germania trebuie sa astepti pentru KIA e-Niro nu mai putin de 1 AN pentru livrare, de la mometul comenzii....practic se asteapta pana la inaugurarea unei noi fabrici de masini electrice HYUNDAI-KIA din Europa...

    In toata Europa sunt cereri foarte mari pentru masinile electrice produse de acest concern dar nu le pot onora intrucat ofera un raport pret/autonomie extraordinar....asta pana va apare in Europa TESLA Model Y (la sfarsitul anului viitor) care pur si simplu VA AVEA VANZARI FANTASTICE....



    Vezi si:

    Kia vrea să producă vehicule electrice în Europa

    www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/kia-vrea-sa-produca-vehicule-electrice-in-europa-18971413
    14 14

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru