Tehnologia conceptului Mercedes-Benz Vision EQXX va fi regăsită pe modelele de serie, din 2024

de Alexandru Monenciu
Vineri, 01.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un reprezentant al constructorului din Stuttgart a confirmat că tehnologia conceptului Mercedes-Benz Vision EQXX va fi regăsită pe modelele de serie, din 2024. Primul care ar putea beneficia de ea ar fi chiar viitorul sedan electric EQC.

La începutul anului, Mercedes-Benz a dezvăluit lumii întregi cel mai eficient model din istoria mărcii. Este vorba despre Vision EQXX, un concept electric despre care reprezentanții companiei susțineau că este foarte apropriat de un model de serie.

Vision EQXX este construit pe o arhitectură de 900V, iar bateria are o capacitate de 100 kWh. Autonomia este de 1.000 kilometri, iar germanii susțin că mașina are un consum de energie de 10 kWh/100 de kilometri, echivalentul unui consum de 1 litru de combustibil la 100 de kilometri parcurși.

Motorul de 203 CP a fost dezvoltat împreună cu inginerii echipei de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas.

Acum, un purtător de cuvânt al mărcii din Stuttgart a confirmat că tehnologia lui Vision EQXX va fi regăsită pe modelele de serie, începând din 2024.

"EQXX este un vehicul de cercetare, conceput pentru a forța limitele și pentru a explora opțiuni pentru viitoarele modele de serie. Este o schiță pentru producția de serie. Multe inovații din acest program tehnologic vor fi regăsite, în curând, pe modelele noastre de serie," a transmis acesta.

S-ar putea ca primul model care să beneficieze de tehnologia lui EQXX, într-un fel sau altul, să fie chiar viitorul sedan electric EQC.

Debutul acestuia este programat pentru 2024.

via Autocar

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    doar 1 litru mei dizelistilor! pregatiti punguta..
    0 1
  • Din seria "Povești nemuritoare" consider că exemplarul Tesla care a fost trimis în spațiul cosmic este superioară că face milioane de km cu consum 0.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru