Tehnologii Ford: astăzi internet Wi-Fi în mașină, în viitor serviciu de livrare de colete cu mașini autonome și drone

de Daniel Popescu
Luni, 27.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a dezvăluit conceptul unei utilitare echipate cu dronă pentru livrarea coletelor în zone greu accesibile și a anunțat că unele mașini din Europa vor avea conexiune la internet începând din vara acestui an.

Una dintre marile provocări ale următorilor ani va fi mobilitatea în mările orașe, în contextul în care traficul devine din ce în ce mai îngreunat. Unul dintre efecte este legat de livrarea cu întârziere a coletelor, iar Ford a prezentat la târgul de tehnologie Mobile World Congress o posibilă soluție pentru această problemă.

Autolivery este un serviciu care are la baza conceptul unei utilitare autonome care integrează o dronă ce va fi capabilă să preia coletele și să le livreze în zone urbane dificil de accesat, cum ar fi zonele în care parcarea nu este posibilă sau la etajele superioare ale clădirilor. Autolivery este pentru moment o simplă idee a 3 designeri Ford de la biroul din Shanghai și, cel puțin pentru moment, nu va putea fi pusă în practică.

"Chiar dacă ideea demonstrată virtual astăzi nu este încă posibilă, conceptul Autolivery sugerează modul în care cercetările noastre care se derulează în domeniul mobilității ne pot îmbogăți viețile într-un oraș al viitorului sustenabil", spune Ken Washington, vicepreședinte al biroului Cercetare și Inginerie Avansată Ford.

Conceptul poate fi experimentat cu ajutorul ochelarilor pentru realitate virtuală la Mobile World Congress, care prezintă un scenariu plauzibil în care Autolivery va fi utilizat pentru a efectua livrarea unui colet.

Tot la Mobile World Congress, Ford a anunțat că mașinile pe care le va vinde în Europa începând de la jumătatea acestui an vor beneficia de conectivitate 4G și hotspot Wi-Fi de la operatorul britanic Vodafone.

Serviciul se numește FordPass Connect, iar hotspotul include o antenă externă la care se pot conecta până la 10 dispozitive. În prima fază, serviciul va fi disponibil pe anumite modele Ford care nu au fost încă nominalizate, doar în Franța, Germania, Italia, Marea Britanie și Spania, și va presupune achiziționarea unui abonament de date.

În plus, Ford va oferi și aplicația complementară FordPass, care îți permite să deschizi și să încui ușile mașinii indiferent unde te afli. În plus, aplicația include informații despre nivelul carburantului sau uleiului de motor, presiunea din cauciucuri, durata de viață a bateriei sau kilometrajul.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru