Tesla a lansat Cyberquad, un ATV electric pentru copii

de Tiberiu Safta
Luni, 06.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile electrice a lansat un quad electric numit „Cyberquad for Kids”. ATV-ul este destinat copiiilor, iar prețul este de 1700 euro.

Cu ocazia apropierii sărbătorilor de Crăciun, Tesla a lansat ATV-ul electric Cyberquad. Vehiculul a fost prezentat pentru prima dată în 2019, alături de Cybertruck, și a fost creat în colaborare cu Radio Flyer. La acel moment, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că ATV-ul, creat special pentru a încăpea în spațiul de încărcare al camionetei electrice, va fi lansat alături de Cybertruck. Însă, cei care își doresc mașina vor trebui să aștepte până în 2022, atunci când va demara producția.

Design-ul lui Cyberquad are câteva asemănări cu cel al lui Cybertruck, precum unghiurile ascuțite și banda de lumini LED. Cadrul ATV-ului electric este făcut din oțel. De asemenea, Cyberquad are o suspensie reglabilă, frâne pe disc pe spate și, bineînțeles, un scaun făcut din spumă moale.

Bateria de pe Cyberquad este de tip litiu-ion și poate asigura o autonomie de 24 de kilometri. Bateria poate fi reîncărcată complet la o priză casnică în cinci ore.

Cyberquad are și un sistem care permite reglarea vitezei maxime. Astfel, ATV-ul poate atinge o viteză de 8 km/h sau 16 km/h, în funcție de setarea aleasă.

Cyberquad este destinat copiilor cu vârste de peste 8 ani și cu o greutate maximă de 68 de kilograme. Prețul acestuia este de 1900 de dolari, adică circa 1700 euro. Termenul de livrare este cuprins între două și patru săptămâni. Cu toate acestea, întregul stoc al lui Cyberquad a fost deja epuizat.

via Carscoops, Economica

Comentarii (2)

  • În fine, apare și-un BEV potrivit eco-electro-influensărilor lefteri AM. :-)
    Ceva mai serios, eu chiar așteptam Cyberquad-ul pentru oameni mari anunțat în 2019, nu jucărica asta - distractivă pt. kinderi, nici vorbă.
    12 1
  • Victor sterescu
    vreau sa cumpar un cyberquad
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru