Tesla amână producția lui Cybertruck până în 2022

de Paul Cosma
Luni, 09.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția lui Tesla Cybertruck a fost amânată până în 2022, potrivit paginii de comandă de pe site-ul companiei, scrie publicația The Verge.

Tesla a avut o primă jumătate de an foarte bună, cu o producție de 206.421 de vehicule în intervalul aprilie-iunie, în timp ce a reușit să livreze 201.250 de unități, un nou record după cel stabilit în primul trimestru.  

Însă, americanii nu sunt feriți de probleme. Pe lângă întârzierile în finalizarea uzinei din Germania, Tesla a amânat și începerea producției pentru Cybertruck. 

Planul inițial prevedea ca primele mașini să iasă de pe linia de asamblare la sfârșitul anului 2021. În ianuarie, însă, în timpul unei conferințe de prezentare a rezultatelor Tesla, Elon Musk a spus că vor exista „câteva livrări de Cybertruck către sfârșitul acestui an, dar mă aștept ca producția de masă să fie în 2022”.

Luna trecută, în timpul unei noi prezentări de rezultate financiare, Lars Moravy, vicepreședintele Tesla, a spus că Cybertruck se afla „într-o etapă în care am terminat ingineria de bază a arhitecturii vehiculului”, adăugând că se „vom trece în fazele beta ale Cybertruck mai târziu în acest an”. 

Chiar din acel moment părea puțin probabil ca Cybertruck să fie livrat în 2021, iar pagina de comandă a Tesla a confirmat acest lucru. 

Via economedia.ro

Comentarii (1)

  • Bravo Tesla
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru