Tesla a lansat un nou update pentru sistemul Autopilot: mașina se oprește singură la culoarea roșie a semaforului

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Luni, 27.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a lansat oficial funcția Traffic Light and Stop Sign Control, care permite mașinii să încetinească și să oprească singură la culoarea roșie a semaforului.

La sfârșitul lunii martie, presa internațională a relatat că Tesla a început o serie de teste pentru lansarea unei funcții pentru sistemul Autopilot care să permită mașinilor să se oprească singure la semafor.

La aproape o lună distanță, constructorul american a anunțat oficial că update-ul este disponibil, pentru început pentru mașinile comercializate pe piața americană. Noua funcție a primit numele Traffic Light and Stop Sign Control și este încă în stadiu de funcționare beta.

"Această funcție va încetini mașina pentru toate luminile detectare, inclusiv verde sau galben intermitent. Pe măsură ce mașina se apropie de intersecție, mașina va indica intenția de a încetini printr-o notificare, va reduce viteza și va opri pe linia roșie indicată pe ecran", menționează Tesla.

Pe de altă parte, Tesla își avertizează șoferii să rămână în permanență atenți la condițiile din trafic, întrucât este posibil ca mașina să nu oprească singura la toate semafoarele.

"Ca toate funcțiile Autopilot, trebuie să continui să fii atent și pregătit să reacționezi imediat, inclusiv să frânezi, pentru că este posibil ca această funcție să nu oprească mașina la toate semafoarele.

Această funcție va fi conservatoare, la început la încetini și nu va încerca să vireze în intersecții", mai precizează oficialii Tesla.

Via Electrek

Comentarii (3)

  • încă în stadiu de funcționare beta

    Eventualele erori va rugam sa le depuneti in dosar cu sina in dublu exemplar cu semnatura olografa si copie color dupa ID la ghiseul de Reclamatii si Sesizari intre orele 10-16 de luni pana vineri

    Va dorim o zi buna!
    4 2
  • Clique
    Șoferul nu mai are voie să facă și el puțin efort chiar și când conduce?

    De preferat ar fi ca mașina să țină loc și de nevastă și să-l șteargă și la gură... Mda.. Toți spălații pe creier.
    10 2
  • Imagineaza-ti ca mai sunt unii pentru care si efortul de a'si pune centura e cam mare. Bine, la noi ii recunoasti dupa cruciulita si mataniile de la oglinda.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru