Tesla amână lansarea lui Model X pentru a-şi plăti în avans datoriile

de Sebastian Toma
Marti, 12.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la Tesla Motors au anunţat că vor amâna pentru 2014 lansarea lui Model X în vederea achitării în avans a împrumuturilor acordate de guvernul SUA.

Tesla Motors, constructorul american de automobile electrice, a anunţat că va amâna debutul lui Model X în favoarea achitării unor împrumuturi. Vorbim despre suma de 465 milioane de dolari, împrumut acordat de Guvernul SUA prin Departamentul de Energie, pe care americanii de la Tesla îl vor achita cu cinci ani înainte de termenul stabilit iniţial. Dacă totul va merge ca la carte, datoria va fi achitată până în 2017, în loc de 2022, cum stabiliseră iniţial cu statul american. Din păcate, Model X, SUV-ul electric al celor de la Tesla, va avea debutul amânat pentru anul viitor pentru a asigura achitarea acestei datorii.

Initial, Tesla Motors se aştepta să construiască în jur de 15.000 de unităţi ale lui Model X în fiecare an. Producţia ar fi trebuit să debuteze în decursul anului curent, dar lansarea efectivă va avea loc abia în 2014. Elon Musk spera ca Tesla Motors să producă 500.000 de unităţi pe an odată ce va reuşi să susţină fosta uzină NUMMI la capacitate maximă, dar spune că nu vrea să facă din asta un obiectiv pentru a evita problemele ulterioare.

Urmareste Automarket
În raport cu Model S, crossoverul este cu doar 10% mai greu, deşi oferă mai multe locuri, mai mult spaţiu interior şi are o caroserie mai mare. Autonomia lui Model X va fi cu 10% mai mică decât cea a lui Model S.
Versiunea entry-level este aşteptată să coste aproape 60.000 de dolari pe piaţa din Statele Unite ale Americii, în timp ce versiunea de top ar putea costa aproape 90.000 de dolari.

Via WorldCarFans

Comentarii (2)

  • Nokian
    Respect pentru Tesla.Ei sunt pionierii segmentului ''electric''.
    Prevad un viitor frumos pentru aceasta marca americana.
    10 0
  • AndreiRN
    Mult respect pt Tesla si am onoarea de a contribui deocamdata la productia Modelului S.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru