Tesla anunță un profit de 15 milioane de euro în primele trei luni ale anului: producția capului-tractor Semi, amânată pentru 2021

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Joi, 30.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a luat prin surprindere piața auto după ce a anunțat un profit de 15 milioane de euro pentru primele trei luni ale anului, însă producția capului-tractor Semi a fost amânată pentru 2021.

Industria auto globală se confruntă cu dificultăți majore în această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, însă Tesla este una dintre excepții.

Constructorul american profită din plin de un model de business diferit care presupune comandarea online a mașinilor în detrimentul colaborărilor cu dealerii tradiționali.

Astfel, Tesla a încheiat primul trimestru al anului cu un profit de 16 milioane de dolari, echivalentul a aproape 15 milioane de euro, în ciuda faptului că analiștii anticipau pierderi.

Rezultatele financiare vin după ce Tesla a livrat peste 88.000 de mașini la nivel global în primele trei luni ale anului, în creștere cu 40% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a inaugurării uzinei din China.

Pe de altă parte, Tesla a anunțat că toate planurile anterioare pe termen lung rămân valabile, cu o singură excepție. Astfel, construcția uzinei de lângă Berlin continuă pe baza planului inițial, iar primele livrări ale SUV-ului electric Model Y produs în Germania vor avea loc în 2021.

În schimb, startul producției pentru capul-tractor Semi a fost amânat pentru 2021, cu doi ani mai târziu decât primele estimări la prezentarea modelului.

"Continuăm să dezvoltăm capacitatea de producție pentru Model Y la uzinele din Berlin și Shanghai și suntem în grafic să începem livrările din ambele uzine în 2021.

Nu în ultimul rând, modificăm primele noastre livrări pentru Semi pentru 2021", menționează Tesla în raportul financiar.

În plus, CEO-ul Elon Musk a precizat că Tesla va anunța în cel mult trei luni localizarea uzinei americane unde va fi produs pick-up-ul electric Cybertruck. Acțiunile Tesla au crescut cu 9% în perioada de post-tranzacționare după anunțarea acestor rezultate financiare.

Via Tesla

Comentarii (4)

  • Nu mi se pare corect sa creasca actiunile doar cu 9%, cand se anuntau pierderi aceastea cresteau cel putin de doua ori mai mult, este ceva suspect.
    11 4
  • Edikkk
    https://youtu.be/xAXDcTH6hPw

    Prima parte am mai auzit ok, dar de la un reviewer auto care nu este fan Tesla să vedeţi ce se distrează spre sfârşit când conduce maşina Tesla model Y

    :)))
    1 3
  • Clique
    Și eu m-aș preface că nu-mi place ceva, dar pe final să zic că-mi place știind că voi fi plătit pentru prezentarea respectivă.

    Hai, lăsați dumele astea cu așa zișii prezentatori...
    3 1
  • fan skoda
    @Edikkk

    Nu te mai inchina la Tesla.

    PS: Exista si televizor Tesla. Vorbesc serios. Este super tare. Imaginea este foarte buna.
    Il recomand. Mai ales tie @Edikkk. Este putin peste 1000 de lei.
    Cu diagonala de 101 sau 109 cm.

    I-ati bai Edikkka un televizor Tesla.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru