Tesla a livrat peste 88.000 de unități în primele trei luni ale anului: americanii au înregistrat o creștere de aproape 40%

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Vineri, 03.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că a livrat peste 88.000 de mașini la nivel global în primele trei luni ale anului, în creștere cu 40% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a inaugurării uzinei din China.

Tesla a publicat marți datele de producție și livrări pentru primele trei luni ale anului, iar acestea sunt mai optimiste comparativ cu așteptările analiștilor financiari.

De altfel, în ciuda pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, constructorul american a anunțat creșteri atât pentru producție, cât și pentru livrări, ambele datorate noii uzine din China, care era încă în stadiu de construcție în primăvara anului trecut.

Astfel, Tesla a livrat 88.400 de unități în perioada ianuarie-martie, în creștere comparativ cu perioada similară a anului trecut, când livrările au fost de 63.000 de unități.

Chiar dacă Tesla a început recent și livrările noului SUV electric Model Y, producătorul nu oferă detalii concrete despre acest model, întrucât prezintă datele împreună cu cele pentru Model 3: 76.200 de unități livrate. În același timp, livrările de Model S și Model X au fost de 12.200 de unități.

Între timp, Tesla a produs în total 102.672 de unități în perioada ianuarie-martie, în creștere cu aproximativ 32% comparativ cu producția de 77.000 de unități din perioada similară a anului trecut.

Pe grupe de modele, Tesla a produs circa 87.000 de unități Model 3 și Model Y, respectiv 15.000 de unități Model S și Model X.

Tesla este unul dintre puținii producători aflați pe creștere și la înmatriculările de mașini din Franța și Italia.

Via Tesla

Comentarii (4)

  • In timp ce bateriile de laptop bat pasul pe loc de 45 de ani, tehnologia Diesel continua sa faca avansuri uriase pe toate planurile.

    A aparut un nou combustibil DIESEL de sinteza care reduce poluarea, protejeaza planeta, dracu s-o ia, si in plus, mai e si mai ieftin. Se numeste HydroDiesel si e nici mai mult nici mai putin decat (inca) o revolutie in ce priveste DIESEL technology:
    https://www.clean-fuel-ltd.com/water-in-diesel-clean-fuel

    ZI DE ZI, Diesel deasupra tuturor! ;)
    2 9
  • https://evmarket.ro/stiri/tehnologie-baterii-coreene-autonomie-masini-electrice-5159/

    Maestre, joac-o p-asta!
    7 2
  • @pewece
    Hai sa lasam aceste povesti care apar in fiecare luna in media. Ar fi foarte bine sa fie adevarat si sper sa vad aceasta tehnologie la telefoane intai. Daca e adevarata si functioneaza, o vom vedea si la automobile. pana atunci ramane o simpla poveste. Eu ma indoiesc ca doar modificand catodul, ca despre el e vorba, se poate produce un asfel de mare salt. Cu toate ca arhitectura bateriei e simpla acolo sunt mai multe componente in afara de catod. Vom vedea, insa sa nu credem orbeste fara sa cercetam. De exemplu incarcarea in asa de scurt timp ar necesita un amperaj foarte mare de mii de Amperi. Hmm, ce cabluri ar trebui aicea? dar caldura degajata in timpul transferului de energie, cumo disipam? Eu zic ca mai e de munca. Pana una alta, pentru tari sarace ca Romania si multe multe alte tari, combustibilii fosili raman cea mai ieftina sursa de energie.
    2 1
  • @PWC: tovarase, pana sa "joc" eu unul din miile de articole care trambitzeaza noile baterii, joc-o tu pe aia pe care am spus-o eu initial, si anume ca exista un nou combustibil cu care Diesel-ul functioneaza mai bine decat cu combustibilul fosil traditional. Pe langa ca functioneaza mai bine (randament si consum mai bune), e si mai ieftin si mai putin poluant. Astept sa vad cum o joci pe cea pe care am pus-o eu, asadar.

    https://www.youtube.com/watch?v=2W9dW9mMdN8
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru