Tesla anunță vânzări record la început de 2017: peste 25.000 de unități în primele 3 luni ale anului

de Daniel Popescu
Luni, 03.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a comercializat peste 25.000 de unități Model S și Model X în perioada ianuarie - martie 2017, rezultat record pentru constructorul care intenționează să producă 430.000 de unități Model 3 până la sfârșitul lui 2018.

Tesla a anunțat rezultatele de producție pentru primul trimestru al acestui an, iar acestea sunt cele mai bune din istoria companiei. Astfel, producătorul american a comercializat "puțin peste 25.000 de unități" în primele trei luni ale anului, un nou record pentru companie.

Dintre acestea, 13.450 de unități au fost Model S și aproximativ 11.550 Model X, în creștere cu 69% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În plus, alte 4.650 de unități erau în tranzit către clienți și vor fi adăugate la vânzările pentru al doilea trimestru al anului.

Urmareste Automarket
De asemenea, Tesla a anunțat că producția totală pentru primul semestru a fost de 25.418 unități, un nou record pentru companie.
Dacă acest ritm se va menține, Tesla ar ajunge la vânzări de 100.000 de unități în 2017, în creștere susținută față de cele 76.000 de unități comercializate anul trecut.

Totuși, lansarea Model 3 în producție în cursul acestui an va reprezenta o provocare majoră pentru Tesla. CEO-ul Elon Musk susține că Tesla va produce 1.000 de unități Model 3 pe săptămână în luna iulie și că numărul va crește la 5.000 de unități pe săptămână până la finalul anului.

Dacă aceste planuri vor fi respectate, Tesla ar trebui să producă 430.000 de unități Model 3 până la finalul anului 2018, cu mult pentru capacitatea actuală de producție. "Astfel de cifre de vânzări ar fi fără precedent pe baza a ceea ce știm despre piața auto în prezent și a modului în care oamenii își cheltuie banii. S-ar putea întâmpla, dar sunt destul de sigur că nu se va întâmpla", spune Salim Morsy, un analist Bloomberg.

Via Tesla, Carscoops

Comentarii (12)

  • De ce nu scrieti si cine le cumpara ? 80% din productie merge spre tarile nordice banuiesc....
    3 10
  • eat this, kiddo

    http://www.teslarati.com/most-popular-tesla-model-s-configurations/
    7 5
  • @vianu
    Exact cum ma asteptam, hipsterii din CA cumpara masina asta...in rest o mare pauza. Ma uimeste vanzarile slabe din tarile nordice si Olanda, acolo unde s-a facut multa reclama si s-a dezvoltat reteaua de statii de incarcare.
    1 3
  • Toti cei care cumpara masini termice sau hibride cumpara masini care sunt UZATE MORAL si TEHNOLOGIC si nu mai au viata lunga !

    Masinile ELECTRICE si SEMI-ELECTRICE sunt viitorul !


    In primul rand masinile electrice prind la vanzari in mod accelerat si odata cu deschiderea celor 4 fabrici LG CHem din lume, ELECTRICELE si SEMI-ELECTRICELE vin puternic !

    Electricele Zoe si Tesla au crescut deja in vanzari puternic si semi-electrica Nissan e-power este nr. 1 in vanzari in Japonia in ultimele 2 luni !!!

    In plus, se pregateste la fabrica Renault de langa Paris, sa produca Nissan New Micra e-power masina care VA DOBORA RECORDURI DE VANZARI pentru un model nou !!

    Va face ravagii exact ceea ce face Nissan Note e-power in Japonia, unde desi era produsa de "un plant" acum produc cu doua "plant" ca sa faca fata cererii foarte mari !


    MAI CITITI OAMENI BUNI, ca masinile cu stick sau cele chiar si hibride stil vechi (Toyota) indiferent ca au schimbatoare automate sunt UZATE MORAL !

    Viitorul sunt clar dominate de SEMI-ELECTRICE (le zic asa pentru ca se conduc electric, dintr-o singura pedala, si cu zero consum la stop) si cele full ELECTRICE !
    5 2
  • @Edik

    bai, tu imi aduci aminte de unii dintre colegii mei din generala. Toti eram cu cravata rosie la gat (de care eram tare mandri, btw). Dar numai unii aveau asa, o chemare, sa pupe'n coor neconditionat sistemul fara sa stie exact cu ce se mananca.

    semi-electricele "tale" nu sunt un fel de hibrizii "lor"? Tu esti exact tipul de consumator care lua teapa acum cativa ani cand lansase GM "electricul" Volt, prima generatie.

    mai respira, prietene

    @@vianu
    procenetele s-au mai schimbat...Procentual vanzarile sunt oarecum uniforme in Europa, dar daca e sa consideri NUMARUL populatiei si gradul de penetrare a electricelor, vei vedea ca Olanda chiar bine la capitolul asta. Fara "ajutorul" hipsterilor electricele nu ar avea crestere si nici restul populatiei n-ar mai fi convinsa asa cum nici constructorii nu ar considera interesant noul segment.

    alti hipsteri te-au ajutat sa ai si telefon mobil ori televizioare si monitoare cat foaia de hartie
    2 3
  • dle Vianu, sunteti un nesimtit !

    PS:
    Marea problema a electricului GM Volt nu este ideea si poate implementarea ci faptul ca tehnologia nu ii ajuta !

    Bateriile sunt grele dar si range-extenderul se adauga la aceasta greutate mare fapt ce reduce considerabil autonomia electrica, mai ales ca si bateriile la acea vreme erau Ah/kg mai mic fata de ce ofera tehnologia astazi !
    5 1
  • tu explici lipsa de succes a primei generatii de Volt din perspectiva slabelor performante ale acumulatorilor sai in comparatie cu ce este acum?

    wrong!

    mai informeaza-te
    0 4
  • Chiar eşti nesimţit

    La revedere
    2 2
  • Cu ce ma incalzeste pe mine ca acel Nissan nemaipomenit nu se va vinde niciodata in Romania?Si apoi din ce am citit si eu tot cu benzina functioneaza sistemul !
    1 0
  • @Edik...tu ma poti face in toate felurile. Mi-e fix egal, zero....

    Ideea, copile, e ca tie iti trebuie si o minima capacitate de intelegere a informatiilor luate de-a valma de pe net...iar pompozitatile subliniate cu caps-lock, semne de exclamare ori termeni bombastici nu te ajuta cu nimic.

    si apropos de englezisme...le poti folosi, dar te' sa stii si cand...crezi ca esti mai cu motz daca le lasi in forma originala avand impresia ca ne trimiti instant la google translate sa vedem ce inseamna "plant"?

    PS...preferabil sa-ti rezolvi, in prima faza, scaparile din limba romana (acord si timpi) "Viitorul sunt clar dominate"????
    PS2. stiu, acum chiar sunt de-a dreptul nesimtit
    1 2
  • :))))

    Da, ştiu că fac greşeli... Mă grăbesc şi greşesc dpdv gramatical.
    2 1
  • dle Vianu, eu fac un pariu (simbloic) cu dvs !

    1) Nissan New Micra e-power va fi masina anului in Europa SAU motorul e-power va fi motorul anului in Europa

    2) in maxim 7 ani, peste 51% din autoturismele NOI vandute vor fi semi-electrice !


    Tineti minte acest pariu.

    O zi buna
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru