Tesla ar putea amâna lansarea pe piață a lui Cybertruck pentru anul viitor

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 28.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Tesla Cybertruck ar putea debuta pe piață de abia anul viitor. Inițial, modelul american era programat pentru lansare spre finalul acestui an.

În ciuda tuturor problemelor, Tesla a livrat un număr record de mașini în al doilea trimestru și a obținut, în premieră, un profit mai mare de un miliard de dolari în decursul unui an.

În cadrul aceluiași eveniment de informare, reprezentanții Tesla au vorbit și despre două modele atât de așteptate de fani: Cybertruck și Semi.

"Din cauza disponibilității limitate a celulelor de baterii [...] am mutat lansarea programului Semi până în 2022," a dezvăluit compania lui Elon Musk.

Totodată, Cybertruck va intra în producție doar după ce uzina din Austin, Texas, va începe asamblarea lui Model Y. Acest lucru ar urma să se întâmple spre finalul acestui an, ceea ce înseamnă că și lansarea pe piață a lui Cybertruck ar putea fi amânată pentru 2022.

Până și Elon Musk a dat de înțeles că cele două modele vor intra în producție de abia anul viitor.

Pentru că sunt două vehicule care folosesc o cantitate mare de semiconductori, Musk a declarat că întâi trebuie rezolvată problema de furnizare a acestora și de-abia apoi se poate trece la producția de serie.

via Electrek

Comentarii (1)

  • Edikkk
    O mişcare pentru profit, dar regretabilă din alt punct de vedere.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru