Tesla ar putea deschide un magazin fizic în România în 2020: "Sperăm să avem un Tesla Store în cele mai multe țări est-europene"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 25.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a anunțat că Tesla va deschide magazine fizice în Slovacia, Croația, Serbia și "cele mai multe state est-europene" în prima parte a anului 2020, astfel că există mari șanse ca România să fie pe listă.

Clienții români au posibilitatea să comande online Tesla Model 3, Model S sau Model X începând de la sfârșitul lunii august, atunci când producătorul american a deschis oficial comenzile online și pentru piața din România.

În prezent, Tesla nu are niciun fel de prezență fizică în România, însă acest lucru s-ar putea schimba chiar de la începutul anului viitor. CEO-ul Elon Musk a anunțat pe rețeaua de socializare Twitter că Tesla va deschide magazine oficiale Tesla Store și în "cele mai multe state est-europene".

Chiar dacă numele țării noastre nu este menționat explicit, România este cea mai mare țară din regiune și beneficiază deja de posibilitatea plasării comenzilor online, astfel că un Tesla Store este pasul următor de expansiune.

"Sperăm să deschidem în Slovacia, Croația, Serbia și cele mai multe state din Europa de Est în prima parte a anului viitor. În sfârșit îl vom face mândru pe Nikola Tesla prin lansarea mașinilor în țările lui de origine", a scris Musk, cu referire la faptul că celebrul inventator s-a născut în localitatea Smiljan din Imperiul Austriac, care în prezent aparține de Croația.

Chiar dacă producătorul american va lansa un Tesla Store în România, clienții vor plasa în continuare comenzile online, pe site-ul oficial, întrucât magazinele Tesla au doar rolul de a informa persoanele interesate de produsele oferite, fără să ofere servicii directe de vânzare.

Pentru clienții români, ar fi însă mai important ca Tesla să dezvolte puncte de încărcare din rețeaua Supercharger pe teritoriul țării și să ofere un service dedicat. În prezent, cel mai apropiat centru de service de România se află la Graz (Austria), iar planurile actuale vizează doar lansarea unui nou centru de service în Budapesta.

Via Electrive

Comentarii (7)

  • ACE - Craiova
    TESLA sunteti bineveniti oricand !!!!
    Haideti odata si cu partea de service auto.
    Poate-i treziti din letargie si pe europenii apatici......
    15 16
  • Tesla ar trebui macar pentru Buhnici sa deschida un magazin, dar din cate vad Romania nu este in planuri, chiar este inadmisibil.
    17 7
  • a aflat Musk de romanii care inca fura curent de pe stalp, inca fura motorina din conducte. O sa faca el store pentru Buhnici poimarti.
    13 9
  • Vă zic io cum stă treaba -- Musk, ca 99% dintre americani, e convins că avem capitala la Budapesta. Care-i demult în listă.:)
    Alţii presupun că cei 5,4 milioane slovaci adunaţi cu 4 milioane de croaţi sînt pentru el de fapt mai mulţi decât românii rămaşi în "Ţara lu Dracula" (nici măcar Buhnici nu prea ştie de ce).

    De unde şi neincluderea noastră-n lista scrisă oricum pe fugă -- orice postare pe Tuităr îl enervează pe Musk c-o tastează cu ambele mâini, necesare una whisky-ului şi alta joint-ului.
    27 9
  • sa fim seriosi
    da sigur ca deschid, doar suntem o piata asa de atractiva :)))
    cumparam doar masini la mana a doua din vest si vrem service pentru tesla.
    10 5
  • Mai bine deschide o reprezentanta de Tesla rulate (de preferat de la 400.000km reali, sau 180-210.000 in acte, in sus). Si probabil ca nici asta n-ar avea succes la noi.

    Vorba celui de mai sus, incurca iar Bucurestiul cu Budapesta.
    5 1
  • Rudolf D.
    https://www.spiegel.de/politik/deutschland/nachrichten-am-morgen-die-news-in-echtzeit-a-1287564.html
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru