Tesla ar putea produce pick-up-ul electric Cybertruck în Texas: noua uzină ar trebui finalizată în 2021

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Marti, 19.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a decis să producă pick-up-ul electric Cybertruck într-o uzină care va fi construită în statul american Texas. Producția noului model este programată să înceapă la sfârșitul anului 2021.

Tesla a prezentat la sfârșitul anului trecut noul pick-up electric Cybertruck și a menționat că acesta va fi produs de la sfârșitul anului 2021 într-o nouă uzină.

La vremea respectivă, constructorul nu stabilise concret unde va fi construită uzina, singura cunoscută fiind plasarea acesteia pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Decizia finală ar trebui anunțată în curând, însă publicația Electrek susține că a aflat prin intermediul unei surse anonime că uzina va fi construită în statul american Texas. Poziționarea exactă va fi în imediata apropiere a orașului Austin.

"Oameni apropiați proiectului au spus că Elon Musk a stabilit ca echipa de ingineri din Nevada să înceapă procesul pentru noua uzină, care va produce Cybertruck și Model Y", menționează sursa citată.

Tesla ar urma să aibă mai puțin de un an și jumătate la dispoziție pentru a construi noua uzină, însă a reușit deja o astfel de performanță cu fabrica de la Shanghai (China).

În prezent, Tesla a început și construcția unei uzine în apropiere de Berlin, acolo unde va produce Model Y pentru piața europeană.

Tesla Cybertruck va avea o capacitate de încărcare de 1.6 tone, trei versiuni cu autonomie de până la 800 de kilometri și tracțiune integrală.

Până la lansarea efectivă pe piață la finalul anului 2021, Tesla va avea deja parte de o concurență puternică în segmentul de pick-up-uri electrice: celebrul Ford F-150 va primi o versiune electrică, iar General Motors a anunțat că va lansa un astfel de model în toamna anului 2021, adică simultan cu Cybertruck. 

Via Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru