Tesla are o soluție inedită pentru a bloca parcarea mașinilor tradiționale la stațiile de încărcare: sistem de blocare accesat prin smartphone

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a dezvoltat un sistem acționat prin smartphone prin care locurile de parcare de la stațiile de încărcare pot fi accesate doar de mașini electrice, pentru a evita astfel blocarea locurilor de către mașinile tradiționale.

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă proprietarii de mașini electrice este că locurile de parcare special amenajate pentru încărcarea acestora sunt ocupate frecvent de mașini alientate cu carburanți fosili.

Acest lucru se întâmplă inclusiv în România, în special la stațiile de încărcare amenajate în parcările unor supermarketuri sau mall-uri, iar problema este cu atât mai mare cu cât rețeaua de stații de încărcare este încă subdezvoltată.

Tesla a găsit însă o soluție inedită la această problemă pe care, cel puțin momentan, a adoptat-o doar în China. Astfel, locurile de parcare de la Superchargerele Tesla au fost echipate cu un sistem care poate fi deblocat doar prin scanarea unui cod QR în cadrul unei aplicații dedicate proprietarilor de mașini Tesla. În acest fel, proprietarii de mașini cu motoare cu ardere internă nu pot folosi locurile de parcare.

Nu este clar dacă Tesla intenționează să extindă acest sistem și pe piețele din Statele Unite și Europa.

La prima vedere, o astfel de soluție ar putea fi adoptată însă și de alte rețele de stații de încărcare, prin dezvoltarea unei aplicații care să fie folosită doar de proprietarii de mașini electrice.

Via Electrek

Comentarii (5)

  • Waaaaw...
    3 1
  • Cred ca aceasta solutie s-ar putea aplica si in alte situatii, un exemplu clar fiind locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap.
    Probabil ca toti am vazut, de neumarate ori, cum aceste locuri sunt ocupate abuziv de fel si fel de nesimtiti, care n-au niciun fel de handicap. Eventual, mintal, caz in care n-ar avea voie sa conduca.
    15 1
  • Sper ca jaloanele alea dintre locurile de parcare sunt din beton, ca altfel, oamenii stiu sa parcheze si pe doua locuri, fix intre sistemele alea de blocare...
    10 0
  • andrei
    That is overengineering. Ce le trebuie lor au inventat romani de mult. Parcagii sunt solutia perfecta. Mai ales ca in China nu ar consta nici mult, probabil mult mai putin decat implementarea sistemului cu smartphone./s
    4 2
  • - unde lucrezi, ma?
    - la Tesla...parcagiu!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru