Tesla avertizează că vin vremuri grele pentru masinile electrice: "Vor avea de suferit din cauza preţurilor mici la petrol"

de Daniel Popescu
Marti, 26.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk anticipează că vânzările maşinilor electrice vor avea de suferit din cauza preţurilor tot mai mici ale petrolului, însă insistă că Tesla nu va fi afectată la fel de mult ca producătorii tradiţionali.

Petrolul a scăzut dramatic de la circa 100 de dolari pe baril în iunie 2014 la numai aproximativ 30 de dolari în prezent, ceea ce a condus şi o reducere a preţurilor la carburanţi.

Acest lucru va determina o serie de oameni să renunţe la planurile de a cumpăra o maşină electrică, avertizează Elon Musk, CEO-ul celor de la Tesla. Acesta afirmă că cei mai afectaţi vor fi constructorii tradiţionali care oferă modele electrice bazate pe versiuni cu motoare cu combustie internă sau ale ceror modele sunt ieftine, cum ar fi Renault Zoe.

"În ansamblu, industria va suferi cu siguranţă din cauza preţurilor mici ale petrolului. Din punct de vedere economic asta are sens. Probabil că pe noi ne afectează mai puţin pentru că avem produse care se diferenţiază semnificativ. Maşinile electrice cu preţ mic vor fi lovite destul de dur", a explicat el pentru postul de televiziune CNN.

Urmareste Automarket
Totuşi, inclusiv producătorul american va lansa în curând o maşină electrică cu un preţ relativ accesibil, Tesla Model 3.
Musk consideră însă că Model 3 se va diferenţia suficient de mult de maşinile clasice pentru a reprezenta o atracţie pentru clienţi.

"Chiar dacă economia favorizează petrolul, cred că Model 3 se va descurca bine. Vor fi probleme acolo unde nu este o diferenţiere între versiunea pe benzină şi cea electrică. Dacă sunt la fel, iar cea electrică nu vine cu o ofertă economică bună, atunci ai o mare problemă", a adăugat el.

Via Review Journal

Comentarii (3)

  • La noi e in siguranta, pretul combustibilului e mai stabil ca niciodata. :)
    31 1
  • Dacă ar scăde serios prețul electricelor, cea mai bună soluție în aceste vremuri ar fi să se ofere modele cu baterii mai mici și cu opțiune pentru range extender cu motor termic, cum e i3 de la BMW. Ideal ar fi să iți cumperi la început un model electric, apoi, in funcție de necesități și evoluția prețurilor la carburanți, să îți poți adăuga un grup electrogen. Sau, dacă se perfecționează și se ieftinesc bateriile, le adaugi sau le înlocuiești cu cele vechi.
    6 2
  • un fel de steve jobs reloaded si elon asta, ar vrea el :) dragute masini dar foarte scumpe, nu cred totusi sa le afecteze lor businessul clientii lor au bani nu gluma....
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru