Tesla: „Cu siguranţă nu va exista un recall pentru Model S”

de Bogdan Mirică
Miercuri, 13.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla nu va rechema în service Model S. O spune chiar Elon Musk, fondatorul companiei, care consideră modelul electric mult mai puţin predispus la incendiere decât un automobil alimentat cu benzină.

În ultimele cinci săptămâni, Tesla s-a confruntat cu o avalanşă de probleme. Nu mai puţin de trei exemplare Model S au sfârşit incendiate, aruncând constructorul american într-un scandal cu care au mai cochetat în trecut şi cei de la Ferrari.

Deşi nu s-a stabilit dacă incendiile au avut loc din cauza unei defecţiuni tehnice, mediatizarea acestor probleme a avut un impact serios asupra imaginii Tesla.

Elon Musk, fondatorul companiei, a ţinut să oprească valul de speculaţii şi a declarat: „Cu siguranţă nu va exista o rechemare în service pentru Model S. Suntem de cinci ori mai puţini predispuşi la un incendiu decât o maşină alimentată cu benzină”, s-a apărat Musk.

Suntem de cinci ori mai puţini predispuşi la un incendiu decât o maşină alimentată cu benzină.

Elon Musk
fondatorul Tesla
Tesla aşteaptă expertiza organelor de reglementare a siguranţei în trafic din SUA, care investighează, în prezent, cauzele incendiilor.
Musk s-a declarat nemulţumit de modul în care mass-media a tratat cazurile de incendiere, calificându-le drept „extrem de imprecise şi nedrepte”.

Tesla plănuieşte să livreze 21.500 de unităţi Model S în acest an, către pieţele din Canada, Statele Unite şi Europa. Din 2014, constructorul american va demara vânzările modelului electric şi pe piaţa din China.

via automotivenews

Comentarii (3)

  • Atitudine
    Eu cred ca Elon ar trebui sa fie atent la ce afirmatii face. Daca se dovedeste ca masinile chiar au probleme tehnice si el nu este dispus sa le remedieze, asta il va costa destul de mult. Multe produse, mai ales la inceput de drum cum e Tesla, au defecte si a spune ca nu vrei sa le remediezi inseamna sa cauti falimentul cu lumanarea.
    17 12
  • @Atitudine, de ce ti-ar da cineva dislike pentru comentariul tau pus pe buna dreptate nu inteleg.
    Eu sunt total de acord cu ce spui, nu cred ca-i foarte intelept din partea lui Elon. Chiar si cu decizia nepronuntata, dand dovada de interes fata de problema si de seriozitate , arati clientului ca-ti pasa de satisfactia lui cu produsul tau chiar si dupa ce ti l-a platit deja si te asiguri ca altii nu vor fi nemultumiti. Cred ca intr-o criza economica ar fi o atitudine mai buna si mai "safe".
    Pe mine unul m-ar pune pe ganduri o astfel de stire daca as fi cu carnetul de cecuri pregatit pentru un model Tesla.
    8 3
  • Andrei
    De asta o cumpara norvegienii,la ei este frig,sunt la un nivel foarte ridicat financiar si sunt subventionati de statul norvegian.... daca as avea multi bani cu siguranta as cumpara o Tesla. Decat sa infloreasca koreenii astia cu 100 de modele copiate si cu ale lor kia/hyundai si altele mai bine Tesla....adevarat brand care sper eu sa isi diversifice gama de masini si sa aiba succes.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru