Tesla Cybertruck ar fi primit peste 1.6 milioane de pre-comenzi

de Tiberiu Safta
Joi, 24.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unei informații noi apărute în presă, camioneta electrică Tesla Cybertruck ar fi primit peste 1.6 milioane de pre-comenzi până în acest moment. Producția modelului electric este programată să debuteze anul viitor.

Tesla Cybertruck este, cu siguranță, cel mai controversat model al mărcii deținute de Elon Musk. Prototipul primei camionete electrice a mărcii a fost prezentat în noiembrie 2019, atunci când s-au deschis oficial pre-comenzile pentru Cybertruck. Inițial, modelul cu un design extrem de controversat trebuia să debuteze pe piață în 2021.

Însă, din cauza crizei mondiale de semiconductori, debutul producției lui Cybertruck a fost amânat în mai multe rânduri. Acum, este de așteptat ca modelul uzinei cu sediul în Texas să intre în fabricație abia la jumătatea lui 2023.

Chiar dacă debutul producției lui Cybertruck a fost amânat de mai multe ori, un lucru este cert: cererea pentru modelul controversat este foarte mare. Potrivit unei companii care urmărește numărul de comenzi și pre-comenzi ale mai multor viitoare modele, Tesla Cybertruck ar fi primit peste 1.6 milioane de pre-comenzi în acest moment.

În mai 2021, numărul pre-comenzilor a depășit un milion, iar în luna noiembrie din același an, acesta a crescut până la 1.3 milioane de pre-comenzi.

Oricine poate rezerva un exemplar Cybertruck în schimbul unui depozit rambursabil integral în valoare de 100 de dolari. În schimb, acest proces nu este un acord obligatoriu din punct de vedere juridic.

În traducere, asta înseamnă că cele 1.6 milioane de pre-comenzi nu pot fi luate în considerare ca fiind comenzi confirmate. Chiar și așa, dacă Tesla Cybertruck are într-adevăr 1.6 milioane de viitori clienți, constructorul american ar obține circa 162 de milioane de dolari numai din urma acestor rezervări.

Mai mult, dacă Tesla ar vinde cele 1.6 milioane de exemplare ale camionetei în acest moment, atunci compania lui Elon Musk ar încasa venituri în valoare de 123 de miliarde de dolari.

Viitorul Tesla Cybertruck este programat să debuteze oficial în a doua jumătate a lui 2023.

via InsideEVs

Comentarii (5)

  • Joc de glezne sa creasca actiunile. A vandut la pret mare, a cumparat la pret mic... acum trebuie sa creasca :)
    4 3
  • Fiecare face ce vrea cu banii lui… oricum cifra este impresionanta, dar mai trebuie si atinsă. Pre-comanda nu înseamnă neaparat certitudine ca se va plasa comanda. Totuși ma întreb de ce ar aștepta cineva atâta timp pentru așa ceva când își poate lua un Rivian care arată muuult mai bine.
    6 2
  • Pare un fel de exit-poll pentru a vedea câți din cei cu bani sunt tâmpiți, curajoși, nebuni sau fără simțul realității. Dar totodată este posibil ca ăștia să împingă progresul înainte și nu cei cărora le plac doar mașinile rotunjite, cu performanțe acceptabile care și peste 100 de ani să arate la fel.
    2 3
  • Las astea aici, in ordine cronologica:
    Dec. 2019: https://www.automarket.ro/stiri/tesla-schimba-datele-de-productie-pentru-cybertruck-versiunea-de-top-va-95187.html

    Mai. 2020: https://www.automarket.ro/stiri/tesla-ar-putea-produce-pick-up-ul-electric-cybertruck-in-texas-noua-uzina-98037.html

    Mar. 2021: https://www.automarket.ro/stiri/elon-musk-pregatim-un-update-pentru-tesla-cybertruck-in-trimestrul-al-102679.html

    Aug. 2021: https://www.automarket.ro/stiri/tesla-amana-productia-lui-cybertruck-pana-in-2022-105101.html

    Ian. 2022: https://www.automarket.ro/stiri/productia-lui-tesla-cybertruck-amanata-pana-in-2023-107191.html

    Iul. 2022: https://www.automarket.ro/stiri/elon-musk-speram-ca-livrarile-lui-cybertruck-sa-inceapa-la-mijlocul-lui-109749.html

    In concluzie, terminati cu zvonistica á la Elon Musk. Omul stie doar sa minta, sa manipuleze si sa isi trateze angajatii ca niste sclavi. Cybertruck este un alt exemplu de "business" tipic pt Musk, precum Hyperloop sau The Boring Company.
    4 2
  • Apreciez efortul… nu este Musk de vina, l-au mințit managerii de proiect ;)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru