Tesla Cybertruck: interdicție de revânzare a mașinii în primul an de la livrare

de Alexandru Monenciu
Marti, 14.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui document publicat de Tesla, cei care achiziționează un exemplar Cybertruck vor avea interdicție la revânzare în primul an de la livrare. În caz contrar, pot plăti despăgubiri în valoare de 50.000 de dolari.

După o lungă așteptare, lansarea pe piață a lui Tesla Cybertruck se apropie cu pași repezi. Evenimentul va avea loc în 30 noiembrie, potrivit informațiilor disponibile până în acest moment.

Numai că, acum, viitorii proprietari tocmai au primit o veste importantă: nu vor putea să vândă mașina în primul an de la livrare.

Fiind vorba despre o mașină pentru care listele de așteptare sunt foarte lungi, cu siguranță au fost câțiva care s-au gândit că o pot revinde mai scump imediat după livrare.

Dacă nu respectă această condiție, clienții ar putea fi obligați să plătească despăgubiri în valoare de 50.000 de dolari. În plus, ar putea intra pe lista neagră și nu ar mai putea cumpăra niciodată o mașină nouă Tesla.

În același document se mai arată că dacă un client chiar are un motiv întemeiat pentru vânzarea mașinii, iar Tesla este de acord cu acest motiv, compania ar putea cumpăra mașina la prețul inițial, minus deprecierea și eventualele costuri de reparație.

Dacă refuză, de-abia atunci poți vinde mașina, dar numai cu acord scris din partea Tesla.

via InsideEVs

Comentarii (12)

  • Banditos
    perfect, Tesla sa bage interdictie la revanzare iar organele interdictie la...vanzare, vedeau-as Tesla Cybertruck in cimitiru' de masini imediat dupa fabricatie, uratenia dr..ku'
    11 6
  • Pinguin electric
    "ar putea intra pe lista neagră și nu ar mai putea cumpăra niciodată o mașină nouă Tesla"

    M-a luat cu transpirații, zici că-s exclus din viața mea, Ștela, unde ești?!?
    12 5
  • Andrei
    Sunt curios cum implementează asta legal. Un vânzător nu poate impune cumpărătorului ce sa facă cu proprietatea lui după vânzare. Decât dacă în acel prin an de fapt mașina nu e încă în proprietatea cumpărătorului.

    In fine celor cărora li se adresează modelul asta nu cred ca vor fi dezamăgiți. Pentru restul... life goes on.
    6 17
  • Lucian
    Poate au vreo presimtire ca multi vor incerca sa scape de ea cand vor vedea pe viu pe ce au dat banii...

    Si da, cam exista ceva "minor" numit drept la proprietate. Nu stiu daca vreo clauza din contractul de vanzare-cumparare poate sa-l limiteze. Poate doar daca in primul an mergi cumva pe un fel de "leasing", dar fara plata de rate.
    5 0
  • Banditos
    ce vrea Musk se potriveste pietei USA dar poate fi extrapolat si altor zone prin acele clauze contractuale scrise la subsol, inghesuit si cu font de 4
    6 0
  • Nu se poate pune interdicție din partea producătorului, statul (prin legi) poate face așa ceva de ex. când sunt implicate subvenții.
    Dar, producatorul are dreptul să refuze o achiziție, adică își pot alege clienții… in acest caz viitori clienți. Cum vor știi dacă au vândut sau nu mașina (clar ca se poate), si dacă vor avea voie sa folosească această informație, este alta dilemă.
    Câți se vor “bate” sa-si cumpere un uglytruck la preț de speculă este alta poveste, este plină lumea de nebuni de toate felurile, deci este posibil să apără si acest fenomen.
    Oricum, prea multă publicitate pentru o asemenea mașină care are din start un public limitat. Rezervarea a presupus 100 USD, returnabili dacă se dorește anularea.
    6 2
  • Trilulilu
    Pentru cine are impresia că NU se poate, se înșală. SUA face chestia de câțiva ani cu partenerii lor care vindeau produse în China.
    Ferrari face la fel.
    8 1
  • Totul în jurul acestui produs e hype. Publicitate. Chiar cu cea negativă ajută, dar mai ales că rămâne în discuții, în atenție.
    5 10
  • Mircea Badea
    nu e frumos dar si ferrari si altii fac, ba unii nu te lasa sa faci nici liniute etc...
    2 7
  • Andrei
    Dacă faci anumite chestii pierzi garanția. Dar dispoziția juridică e alta.
    2 10
  • un inadaptat si inadaptabil social esti bai pixule, incapabil sa porti o discutie, incapabil sa asculti o parere diferita de a ta si sa o intelegi, te simti imediat atacat personal de orice propozitie care contine un dram de bun simt, chiar si de concepte pur teoretice si ripostezi bezmetic cu o salata neinteligibila de cuvinte, dreasa cu bazaconii conspirationiste din domenii total disparate. tuturor puntilor de comunicare pe care le-am incercat cu tine tu doar le-ai dat foc. atat poti, asa ai facut cu toata lumea.

    pai tu te astepti ca in conditiile astea sa te ia cineva in serios bai pixule? tu te astepti ca manifestandu-te cu acest egoism veninos si cu cea mai autentica rautate de care esti capabil sa convingi pe cineva cu ideile tale? iti spun eu sigur ca nu, dovada ca nici in viata ta reala, in afara jobului autoasumat de a infecta internetul cu dejectiile creierului tau bolnav, de altfel singura activitate care te mai tine agatat de viata, esti un esuat. un esuat pe toate planurile pixule.

    totusi, sa fii idiotul util perfect, asta da, iti iese cu brio si fara efort. doar si pentru asta trebuie sa iti multumesc.

    ps: am vrut sa-ti raspund in continuarea discutiei de la articolul cu volvo em90, dar nu mi-l mai afiseaza. merge insa la fel de bine si la ce-ai debitat la acest articol.
    5 4
  • Banditos
    "va dezvălui lumii întregi" --- Iete! Trumpulache al lor are un tiz neaos dambovitean. Clar, toti terminatii, suferind de sindromul mesianic, au ceva de dezvaluit. Undeva, candva...

    PS pentru cei mai batrani: nu are legatura cu filmul.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru