Tesla detronează BMW și Mercedes-Benz în segmentul premium din SUA

de Tiberiu Safta
Luni, 11.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit datelor oferite de Experian, Tesla a fost cea mai bine vândută marcă premium în Statele Unite după primele 5 luni. Constructorul american a vândut cu 66% mai multe mașini noi și a depășit nume importante ca BMW, Lexus, Mercedes-Benz și Audi.

Cele mai recente date publicate de Experian arată că Tesla a fost cea mai bine vândută marcă premium în Statele Unite, în perioada ianuarie-mai 2022. Astfel, compania lui Elon Musk a reușit să vândă 179.574 de mașini în această perioadă, o creștere de 66% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe locul al doilea se află BMW, la o distanță ceva mai mare. Mai exact, constructorul german a vândut 133.209 mașini peste ocean, cu 11% mai puține față de același interval din 2021. Podiumul este completat de Lexus, cu 112.296 de vehicule vândute, o scădere de 19% față de anul trecut.

Poziția a patra este ocupată de Mercedes-Benz, cu 110.584 de mașini vândute și o scădere de 17%. Primele 4 mărci din acest clasament sunt singurele care au depășit pragul de 100.000 de mașini comercializate în această perioadă. Pe locul 5 se află Audi, cu doar 67.986 de mașini vândute și o scădere de 35%.

La capitolul mașini electrice, Tesla este lider și aici.

Însă, pe locul 2 se află Audi, cu 6617 de vehicule electrice vândute. Constructorul german este urmat de Porsche, cu 3627 de mașini vândute, iar Mercedes-Benz ocupă locul 4, cu 3250 de mașini vândute.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • La anul va fi jale pentru Tesla.
    3 8
  • @inoperabil
    nu-ti place matematica? nu stii preturile?

    totusi credeam ca americanii isi permit mai multe la preturile astea.
    4 5
  • Dumb and Dumber
    declara ca tezla e premium!
    Poate la pret, dar atat.
    9 1
  • Marca pentru cunoscători, Volvo, iar este în top .
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru