Tesla face curățenie în gama lui Model S: scoate de pe piață versiunea entry-level cu autonomie de 338 de kilometri pentru că nu se vinde

de Bogdan Mirică
Luni, 20.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că va scoate din gamă versiunile entry-level 60 și 60D ale lui Model S pentru că nu se vindeau foarte bine. Publicul preferă tot versiunile mai puternice și cu autonomie mai mare, chiar dacă sunt mai scumpe.

Ca orice producător care vizează creșterea vânzărilor anuale, Tesla s-a gândit că oferirea unei variante entry-level a actualului Model S va stimula clienții.

Prin urmare, în urma cu aproape un an, constructorul de modele electrice a lansat versiunile 60 și 60D ale sedanului său electric. Acestea ofereau o autonomie ceva mai mică și performanțe mai slabe, însă veneau și cu un preț de achiziție ușor mai mic. Tesla spera să facă mașina sa și mai accesibilă maselor, până la sosirea lui Model 3.

Ideea se pare că nu a funcționat, întrucât clienții au preferat în continuare versiunile 75 și 75D, chiar dacă erau puțin mai scumpe. Așa că Tesla s-a hotărât să scoată din oferta sa versiunile de bază introduse în 2016 pentru a simplifica lucrurile.

În urmă cu un an, am introdus un Model S cu o baterie de 60 kWh pentru a face sedanul mai accesibil și pentru a accelera adoptarea unor mașini electrice.

comunicat Tesla
„În urmă cu un an, am introdus un Model S cu o baterie de 60 kWh pentru a face sedanul mai accesibil și pentru a accelera adoptarea unor mașini electrice.
Cu toate acestea, clienții noștri au preferat în continuare versiunea cu baterie de 75 kWh. Pentru a simplifica procesul de comandă, am eliminat versiunea Model S 60 din gama noastră”
, a anunțat Tesla într-un comunicat oficial.

Constructorul american are o rezolvare și pentru clienții care au achiziționat deja un Model S 60 sau 60D. Este vorba despre un upgrade care va prelungi autonomia și va îmbunătăți performanțele. Practic, versiunile entry-level vor ajunge la cifrele versiunii cu baterie de 75 kWh.

Autonomia va urca de la 338 la 401 kilometri în cazul lui Model S 60 și de la 351 la 417 kilometri în cazul lui Model S 60D. Ambele versiuni vor avea o viteză maximă de 225 km/h.

Comentarii (4)

  • Claudiu
    Cred ca lumea nu mai cumpara cele 2 variante pentru ca acestea costa in jur de 65.000 - 70.000 euro si ofera 340 km autonomie, in timp ce avem deja electrice cu autonomii similare sau mai bune, dar la jumatate pretul: Zoe 400km, Ampera-e & Bolt 500km, e-Golf si i3 300km.
    13 9
  • andrei
    bine, comparatia ta e cam absurda. tu compari o gagalice de zoe cu tesla. una e de oras, cealalta nu. tesla e mult mai incapatoare, plus ca e mult mai puternica. nici nu discuta cu alea enumerate de tine ca dinamica.
    dar per ansamblu asa e, exista si alte electrice cu autonomie apropiata mult mai ieftine (si cu alte dezavantaje de rigoare, desigur)
    13 5
  • andrei
    a, si sa nu uit, la zoe platesti 200 euro lunar inchirierea bateriei. ups!!!
    14 6
  • AndreiRN
    Culmea este ca tocmai azi am vazut pe strada un 60S.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru