Tesla înregistrează vânzări și profituri record în primul trimestru

de Tiberiu Safta
Joi, 21.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a reușit să obțină un profit record în valoare de circa 3 miliarde de euro după primele trei luni din 2022. Constructorul american de mașini electrice a vândut peste 310.000 de mașini, cel mai mare număr obținut într-un asemenea interval.

Constructorul american de automobile electrice a încasat un profit record de peste 3 miliarde de euro în primul trimestru din 2022. Asta înseamnă o creștere semnificativă față de profitul de peste 2 miliarde de euro înregistrat în trimestrul precedent. În total, veniturile Tesla din această perioadă au fost de circa 18 miliarde de euro.

Tesla a reușit să producă, în primele trei luni, 305.407 mașini și a vândut 310.048 de vehicule. De altfel, acesta este cel mai mare număr de mașini vândute înregistrat de Tesla într-un asemenea interval. Prin comparație, Tesla a vândut 184.877 de mașini la începutul anului trecut și 308.650 de mașini în ultimul trimestru din 2021.

Cele mai bine vândute modele au fost Model 3 și Model Y, cu 295.324 de exemplare vândute în total. Celelalte 14.724 de mașini sunt reprezentate de Model S și Model X.

Motivul pentru care Tesla a obținut profituri mai mari se datorează creșterii prețurilor de pornire ale mașinilor.

Un Model 3, de exemplu, este mai scump cu 7000 de euro în Germania, iar prețul de pornire al modelului pentru piața din Statele Unite a crescut cu 34% față de prețul din urmă cu 3 ani. Elon Musk a spus că prețurile au fost majorate datorită cererii mari și ale costurilor ridicate de producție.

La începutul acestui an, Tesla a fost afectat de noul val al pandemiei de COVID-19 în China, lucru care a forțat oprirea temporară a producției la uzina din Shanghai. Cu toate acestea, Musk este optimist că activitatea fabricii va reveni la normal.

În încheiere, el a mai adăugat că Tesla are capacitatea de a produce 1.5 milioane de mașini în acest an și încurajează clienții să se implice în programul Full Self-Driving Beta, pentru dezvoltarea sistemului de condus autonom.

via Carscoops

Comentarii (8)

  • Dar nu exista cerere si oamenii le iau si le ascund, ca nu le vad romanii pe strazi...
    Sau poate ca nu se fac remarcate pentru ca nu trancane si nu scot fum ca troacele diesel???
    9 6
  • Sincer, nu mă așteptam sa vândă atâtea ! Nu sunt fan electrice, dar nici dintre aceia care jelesc dieselul!
    5 0
  • Mihai, poate ne explici care este motivul frustrărilor tale.
    In primul rând articolul este greșit in zona auto, pentru ca Tesla este hobby si Gadget si abia pe urma masina. Aproape toți care au Tesla mai au cel puțin o alta masina care nu este electrică (asta ca si gluma, așa parțial).
    Tesla, din punct de vedere preț este in zona premium, adică sa te “bucuri” când vezi vânzări de 100.000 buc/luna este ca si cum nu realizezi ca pe străzi nu avem doar Eclass, seria 5, A 6, Sclass, seria 7 sau A8.
    Crezi ca din lipsea de timp nu avem doar asemenea masini pe străzi astăzi?
    Puterea de cumpărare scade din păcate, iar in top vânzări avem masini care nu trec de 25.000 de euro, adică maxim 30-40% din valoarea unei Tesle.
    Nu este nici un secret ca Tesla se descurca foarte bine si este meritul lor, teoretic vor ma creste cel puțin anul acesta posibil si anul viitor pentru ca încă mai au capacitați de producție disponibile. Ce spunem unii este ca această creștere nu este sustenabila pe termen mediu si nu mai repet justificările.
    Avem deja (adică mult prea repede) exemple de modele electrice care nu se vând, iar odată cu creșterea ofertei vom avea si mai multe. Exemplu Megane E-tech in 5 luni de la lansare nu au produs nici măcar 150 de bucăți. Poate nu ești conștient, dar este un dezastru sa investești zeci sau poate sute de milioane si sa nu vinzi mimic. In fiecare zi cresc costurile dacă nu se vând cel puțin 300 de buc (depinde de capacitate). In afara de Tesla mai vezi pe cineva raportând profit la electrice?
    Sper ca ți-a mai revenit pulsul ca doar nu este concurs si nu câștigam mare lucru dacă avem sau nu dreptate … sunt doar opinii pe care le putem expune fără sa atacăm.
    Nu ca nu am vrea electrice, dar ca unii (majoritatea) nu ne descurcam cu ele si nu ni le permitem.
    6 7
  • Dar cine a zis ceva de frustrari?
    Normal ca nu se descurca lumea cu ele, dar se descurca sa stea in garsoniera in chirie si cu Seria 5 dizal in fata blocului :)
    Sunt bine cu pulsul si analizele, poti fi linistit.
    6 4
  • @dutzu
    ce note aveai la fizica la scoala?
    0 3
  • Fizica este in tot ce facem, nu trebuie sa ajungi la școala sa înveți cum sa interacționezi cu mediul si cu siguranța nu in casa/apartament… la școala învățam sa fim limitați. Notele sunt cel mai mare rău care se poate face educație școlare… nu suntem la fel si nu trebuie sa fim notați. Dacă notele ar funcționa, nu am avea peste 50% analfabeți functionali.
    Angajez oameni de peste 20 de ani si nu ma interesează ce diplome si ce note au, asta o clarific in primul minut si totul se schimba, omul trebuie sa-si demonstreze creativitatea și cum știe sa folosească fizica, chimia, matematica șamd in viața reala. Nimic nu exista unitar, deci nici fizica… ai fi surprins ce schimbare poate sa se producă intr-o echipa in care concurenta nu este între oameni… dar dacă ești doar fizician cu note bune este pierdere de timp sa-ți explic.
    Majoritatea celor care au schimbat cu adevărat ceva in viața lor si a comunității nu au fost elevi proeminenți, din contra, au fost autodidacți si in general au cam fentat școala ca le consuma timpul inutil… de aici si concluzia ca școala limitează.
    Care este relevanța notelor la fizica (sau la orice alta materie/știință), acordate de o persoana (profesor) altei persoane (elev), pentru capacitatea de a reproduce un anumit text sau formula?
    5 0
  • @dutzu
    notele la fizica de exemplu, arata un potential de intelegere, de gandire logica.

    de exemplu nu iti trebuie nici o formula ca sa iti dai seama de ce stinge apa focul in primul rand. dar la vremea mea am fost singurul din clasa care a raspuns(in generala desigur). si mai tarziu, ma duceam la cinema la lucrari, iar la final de semestru eram singurul ce rezolva problema complicata, premiantii si olimpicii isi aminteau cine e seful defapt. :) si profii tot pe mine ma ridicau in picioare cand era o problema de logica, fiindca stiau ca un 9 la mine era mult mai valoros decat un semestru intreg de 10. dar luam oricand un 9/10 cand aveam chef in maxim o ora de "recapitulare"/prima citire a unui semestru.

    dar in ce domeniu angajezi?
    0 3
  • Wector
    Ai fost dat dreacu tu... am auzit de tine...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru