Tesla majorează cu 7.000 de euro prețul versiunii de bază a lui Model 3, în Germania

de Alexandru Monenciu
Marti, 05.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea de bază a lui Tesla Model 3 costă acum cu 7.000 de euro mai mult, în Germania. Unul dintre motivele acestei majorări ar fi prețul crescut al nichelului, un metal folosit la bateriile mașinilor electrice.

La jumătatea lunii martie, Tesla a majorat prețul pentru două versiuni ale lui Model 3 pe piața din Germania. Acum, și prețul versiunii de bază a crescut.

Dacă înainte, o Tesla Model 3 pornea de la 42.990 de euro, în această țară, acum germanii trebuie să plătească cel puțin 49.990 de euro, mai mult cu 7.000 de euro. Sau 17%, dacă vrei.

Unul dintre motivele acestei majorări ar fi prețul tot mai mare al nichelului, un metal folosit la bateriile mașinilor electrice.

Marea problemă este că, în urma acestei majorări, Tesla Model 3 nu se mai încadrează pentru cel mai mare ajutor primit de la statul german pentru achiziția de mașini cu zero emisii. În mod normal există un bonus de 9.000 de euro (6.000 veniți din partea statului și restul de la producător).

Numai că, recent, Germania a redus ajutorul dat de stat la 5.000 de euro, pentru orice mașină nouă, electrică, achiziționată, cu un preț cuprins între 40.000 și 65.000 de euro. La rândul său, producătorul oferă acum 2.500 de euro.

În Germania, Tesla Model 3 conduce clasamentul celor mai înmatriculate mașini cu zero emisii.

Termenul de livrare pentru versiunea de bază a acestui model este mai 2023.

via Carscoops

Comentarii (9)

  • Prețuri în creștere cu mii de euro la fiecare producător, termen de livrare de 1 an deja. Ne păstrăm mașinile actuale cât de mult putem.
    22 1
  • Stati linistiti la locurile voastre. Electricele se vor ieftini si vor ajunge mai ieftine decat masinile termice. De unde stiu? De la niste analisti care stiu mai bine ca oricine ca odata cu explozia cererii unei materii prime preturile de obicei se duc in cap.
    Viitorul e electric.
    13 7
  • Seriff
    Edikk?? Unde esti? Nu ziceai tu ca masinile electrice se vor ieftini si ca vor fi mai ieftine decat termicele? :))))) Tesla cand a auzit asta, a zis hold my beer:)))
    14 4
  • Mircea Badea
    Dar cate sute de kg de nichel are? Cred că musk își pune niste lanțuri la gat de banii ăștia ..
    8 2
  • Pana si BMW a majorat pretul la versiunea 45e a lui X5...si deci preturilor celor hibride si electrice or sa creasca...
    4 0
  • Atat timp EXISTA cerere, Musk isi permite sa faca ce vrea :))
    Daca nu erau cautate, nu era cel mai bine vandut model din Germania.
    Citam pentru toti colalarii: În Germania, Tesla Model 3 conduce clasamentul celor mai înmatriculate mașini cu zero emisii.
    Se aude pe la sheriff? TESLA nu VAG, BMW sau Mercedes! In Germania! Intelegeti???
    Termen de livrare un an? Dar de ce, ca nu se cauta?:))
    Cocalarii sa ia jafurile germane sh, ca se vand pe loc.
    4 10
  • Fără supărare Mihai dar in afara de frustrări nu ai nici o treaba. Nu așa se fac prețurile indiferent de cerere. Nu adaugă Musk 7.000 de euro pentru profit ca-i cea mai înmatriculata electrică. Ar trebui sa fie la fel cu Sandero?
    Din păcate au explodat prețurile materie prime si costurile logistice.
    Ca sa-ți traduc, ne aștepta vremuri de tot rahatul făcute de oameni cu caracterul lui Edikk (ca si exemplu). Au distrus tot ce planeta a construit in ultimii 20 de ani… ca sa nu facem roșu in gât. Sper sa greșesc… dar ma tem ca nu!
    8 3
  • Scrooge
    Foarte bine !
    1 1
  • @mircea badea vreo 70 kg de nichel pentru baterii de 100 si kw/h. Asta inseamna vreo 2400 usd la pretul actual. Presupunand ca nichelul era gratis inainte, tot nu ai cum sa justifici cresterea de 7000 euro din pretul nichelului :))
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru