Tesla introduce o nouă opțiune de securitate: cod PIN pentru a putea porni mașina

de Daniel Popescu
Joi, 30.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a lansat opțiunea "PIN to Drive" prin care mașina poate fi pornită doar după introducerea unui cod PIN. Opțiunea este disponibilă inițial pentru Model S și Model X.

Tesla a lansat în această săptămână un nou update prin internet pentru Model S și Model X.

Pe lângă o actualizare de nivel software pentru sisteme de siguranță împotriva hackerilor, constructorul american a introdus și o opțiune utilă împrumutată din lumea smartphone-urilor: "PIN to Drive".

Așa cum sugerează și numele, opțiunea îi permite șoferului să seteze un cod PIN care să fie introdus obligatoriu pentru ca mașina să poată fi pornită. Noul feature poate fi accesat din ecranul de infotainment în secțiunea Controls and Safety & Security a meniului.

Pentru început, noua opțiune este disponibilă doar pentru Model S și Model X, însă Tesla promite că în viitor va fi introdusă și pentru Model 3.

Strategia celor de la Tesla de a oferi funcții noi pentru modelele sale prin intermediul unor update-uri pe internet este preluată în prezent și de numeroși alți constructori. Grupul

Volkswagen a confirmat deja că lucrează la un sistem de update prin internet care va fi implementat pe modelele Volkswagen, Skoda, Seat și Porsche, însă data lansării nu a fost încă anunțată.

De exemplu, Volkswagen Golf 8 va avea o conexiune permanentă la internet, care va permite inclusiv actualizări de sistem.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Bună ideea, aproape revoluționară, dar opțiune de cod
    pentru pornirea motorului am și eu la mașina mea, nu mi-am pus pentru că am prea multe pin-uri și coduri în cap, să las un bilețel la parasolar în caz ca-l uit ?
    6 1
  • Periculos drumul pe care au apucat-o constructorii. O sa fie raiul hackerilor, hotilor si service-urilor cu aceste conexiuni permanente la internet.
    4 1
  • Adrian
    PIN ? Acum cand telefoanele fac tranzitia de la amprenta la recunoasterea faciala ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru