Tesla introduce și în Europa noua funcție Traffic Light and Stop Sign Control: mașinile vor pleca singure de la semafor la culoarea verde

de Daniel Popescu
Duminica, 13.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a început să distribuie și în Europa un update care include funcția Traffic Light and Stop Sign Control. Aceasta permite mașinii să plece singură de la semafor la culoarea verde dacă există un vehicul în față.

La sfârșitul lunii aprilie, Tesla a anunțat oficial lansarea funcției Traffic Light and Stop Sign Control în cadrul sistemului Autopilot.

Aceasta permite mașinii să se oprească singură la semafor și, în plus, să pornească singură la culoarea verde, dar numai în cazul în care are și o mașină în față.

Inițial, noua funcție a fost disponibilă doar pentru piața americană, însă Tesla a început acum să distribuie noul update și în țări din Europa precum Marea Brianie, Belgia sau Elveția.

"Funcția Traffic Light and Stop Sign Control nu mai necesită acordul explicit al șoferului pentru a permite sistemului Autopilot să pornească la culoarea verde a semaforului, atunci când există un vehicul în față", menționează Tesla în descrierea acestui update.

Pe de altă parte, Tesla își avertizează șoferii să rămână în permanență atenți la condițiile din trafic, întrucât este posibil ca mașina să nu oprească singură la toate semafoarele.

"Ca toate funcțiile Autopilot, trebuie să continui să fii atent și pregătit să reacționezi imediat, inclusiv să frânezi, pentru că este posibil ca această funcție să nu oprească mașina la toate semafoarele.

Această funcție va fi conservatoare, la început la încetini și nu va încerca să vireze în intersecții", mai precizează oficialii Tesla.

De altfel, funcție este încă în stadiul Beta de dezvoltare, ceea ce înseamnă că dezvoltarea acesteia nu este încă finalizată.

Via Teslarati

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru