Tesla introduce un nou update pentru sistemul Autopilot: îmbunătățiri la funcțiile de reducere a vitezei și schimbare a benzii

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Vineri, 06.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a introdus o serie de îmbunătățiri pentru sistemul Autopilot în privința ajustării vitezei, a schimbării benzii de mers și a avertizărilor în privința semnelor de circulație.

Tesla continuă să introducă în mod regulat numeroase update-uri software pentru sistemul Autopilot, cu obiectivul de a îmbunătăți modul în care acesta funcționează, iar cea mai nouă actualizare a constructorului american vizează trei elemente.

Astfel, noul update 2019.40.2 introduce o modificare la modul în care sistemul Autopilot ajustează automat viteza în funcție de viteza cu care circulă mașinile pe celelalte benzi ale drumului.

"Când mașina ta merge mult mai repede decât vehiculele de pe benzile adiacente, Autopilot va reduce automat viteza de deplasare. Acest lucru este un avantaj în condiții de trafic intens sau când numeroase vehicule își aleg o anumită bandă de mers", menționează Tesla.

De asemenea, sistemul care permite schimbarea benzii de mers a trecut la rândul său printr-o serie de ajustări.

"Când sistemul detectează că banda alăturată este liberă, schimbarea automată a benzii se va face mai rapid și mai hotărât", a adăugat Tesla în comunicatul cu privire la modificări.

Nu în ultimul rând, sistemul Autopilot va oferi șoferului un avertisment atunci când mașina se apropie de un semn de circulație care are ca semnificație oprirea pentru a acorda prioritate.

"Mașina te poate avertiza în situația în care este pe punctul de a ajunge la semnul stop, însă acest lucru nu va opri mașina", mai precizează Tesla în lista de modificări.

Via Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru