Tesla Model E - rivalul pentru BMW Seria 3 şi Audi A4 va avea un preţ abordabil

de Bogdan Mirică
Marti, 01.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va încerca să fure din clienţii BMW Seria 3 şi Audi A4 cu ajutorul lui model E, un sedan de segment mediu, complet electric, aşteptat în 2016.

Pentru a se putea bate cu rivali puternici precum Audi şi BMW pe piaţa produselor premium, Tesla are nevoie de o gamă de produse destul de largă. Motiv pentru care încearcă să aducă pe piaţă, cât mai curând, un sedan de segment mediu, dispus să fure din clienţii modelelor Seria 3 şi A4.

Chris Porritt, vice-preşedintele departamentului de inginerie Tesla, fost om de bază în cadrul Aston Martin, a vorbit despre viitorul model de segment mediu, pe care l-a descris ca fiind „poziţionat realistic din punct de vedere al preţului faţă de rivalii germani”.

Trebuie să fim cât mai eficienţi în ceea ce priveşte costurile de producţie. Nu putem folosi aluminiu pentru toate componentele lui Model E.

Chris Porritt
vice-preşedintele departamentului de inginerie Tesla
Pentru a putea realiza un model electric care să nu coste mai mult decât produsele convenţionale BMW şi Audi, Tesla va renunţa la o parte din materialele inovative folosite de Model S.
Porritt susţine că nu se va utiliza o structură completă din aluminiu. Cel mai probabil oţelul va fi combinat cu aluminiu pentru a mai reduce costurile.

Tot o bună dovadă în acest sens este că sedanul mediu, botezat deja Model E, va fi cu 20% mai mic decât Model S, iar producţia sa va fi eficientizată.

Porritt nu a oferit foarte multe detalii despre cum va arăta noul model aşteptat în 2016, însă a ţinut să precizeze că aspectul acestuia nu va fi excentric. „Oamenii nu vor un design excentric. Vor doar să se simtă mândri de aspectul maşinii lor. Cei mai buni avocaţi ai noştri sunt clienţii.”

via autocar

Comentarii (4)

  • Foarte bine - dar am o dilema: De cand fac parte Seria 2 si A4 din clasa E ? Seria 3 si A4 sunt in clasa cu Mondeo si fac farte din clasa D - nu E!!!!!!. Atentie pentru amatori - Octavia nu este in clasa cu Mondeo - Superb, mazda 6, a4 si seria 3 sunt in clasa cu mondeo si deci in clasa D.
    1 23
  • @ Rares
    Suna-l pe Elon Musk si intreaba-l de ce a ales ca viitoarea masina Tesla din clasa medie sa se numeasca Model E .
    11 1
  • Ia mai citeste o data articolul....
    13 1
  • johnny_Zwee
    arata destul de bine masina. E foarte vanduta la americani.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru