Tesla Model X facelift: până la 1020 CP și un volan care stârnește multe controverse

de Florin Ardeleanu
Vineri, 29.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La fel ca și fratele de gamă, Model S, Tesla Model X a primit un bine meritat facelift. Cea mai mare noutate o reprezintă versiunea Plaid, care dispune de 1020 de cai putere.

Tesla a lansat Model X în 2015 și, un an mai târziu, SUV-ul american s-a clasat al șaptelea în topul celor mai bine vândute mașini cu încărcare la priză.

Pentru a păstra viu interesul clienților, Model X a primit acum un bine meritat facelift. Îmbunătățirile sunt în mare parte aceleași pe care le-a primit și fratele de gamă Model S. Deloc suprinzător, având în vedere că sunt dezvoltate pe aceeași arhitectură.

EXTERIOR UȘOR REVIZUIT

Tesla Model X facelift propune o bară față nouă, difuzor de aer ușor cosmetizat și un set nou de jante, cu diametrul de 22 de inch. Constructorul îl descrie ca fiind cel mai aerodinamic SUV de serie, având un coeficient cX de numai 0.25.

Îmbunătațirile aduse interiorului sunt ceva mai vizibile. Lista include o grafică nouă pentru ceasurile de bord digitale, display central de 17 inch pentru sistemul multimedia, patru porturi de încărcare wireless, un ecran montat în tunelul median pentru pasagerii spate și un volan care a stârnit multe controverse.

Și, având în vedere modul greșit în care mulți șoferi țin mâna la ora 12:00, s-au născut o mulțime de glume. Dincolo de acest aspect, Tesla dovedește încă o dată curaj în adoptarea unor idei unice în industria auto.

După ce se vor obișnui cu volanul, clienții vor putea observa și noile ornamente interioare din lemn.

Model X poate fi comandat în continuare cu cinci, șase sau șapte locuri. Prima variantă dispune de un spațiu de încărcare de 2.577 de litri.

Cea mai accesibilă versiune rămâne Model X Long Range. Echipată cu două motoare electrice, aceasta atinge 100 de km/h în 3.8 secunde și are o autonomie de până la 580 de kilometri.

VERSIUNE NOUĂ CU 1020 CAI PUTERE

De departe cea mai atractivă este însă noua versiune intrată în gamă: Model X Plaid.

Mulțumită celor trei unități electrice, mașina dispune de 1020 CP, suficient pentru a accelera până la 100 de km/h in 2.6 secunde. Autonomia maximă ajunge la 550 de kilometri.

Dacă tot suntem la capitolul tehnic, trebuie menționtă și noua arhitectură a bateriilor.

Tesla nu a oferit mai multe informații, dar se zvonește că ar fi vorba despre un pachet similar cu cel vechi, din punct de vedere al greutății și dimensiunilor, dar care poate stoca acum mai multă energie.

La rândul lor, sistemele care îi permit lui Model X să se conducă singur pe autostradă au fost și ele îmbunătățite. Bineînțeles și funcția Autopark.

Primele exemplare Tesla Model X facelift sunt așteptate să ajungă pe piață anul viitor.

via Autoexpress

Comentarii (11)

  • ACE - Craiova
    Simply the best electric SUV!!!!

    Bateria de acumulatoare ar ramane de 100 kWh.

    BRAVOS TESLA!!!!
    15 8
  • Moldovean
    Am citit pe la americani mai devreme că autoritățile federale au discuții cu Tesla despre volan. Posibil să nu le dea voie să vândă mașinile cu acel volan din cauza normelor de siguranță.

    Mă tot uit la acel volan și îmi e greu să îmi dau seama cum îl poți ține confortabil în mână la 9 și 15.
    3 0
  • Tesla atinge o noua era si-n privinta optiunilor, absenta siglei pe volan, cine doreste o comanda separat si-o lipeste acasa.

    Stiu ca multi posesori de Bmw nu semnalizeaza, in aceeasi masura ca posesorii de alte marci ( dar se observa mai greu, alta discutie), dar acest model X are manete de semnalizare ? Poate nu le vad eu, sau sunt intr-un meniu special ? :).
    14 5
  • E fumata deja stirea cu volanul: https://www.motortrend.com/news/2022-tesla-model-s-x-steering-wheel-details/
    Cat despre livrari, acestea vor debuta in aprilie, nu anul viitor.
    10 0
  • volanul nu va ramane asa pentru ca nhtsa nu il va aproba din motive de siguranta. restul l-am scris in celalalt articol , cel despre tesla s plaid
    10 2
  • Semnalizarea o face masina. Probabil e un feature introdus in urma studiilor de piata care spun ca cei mai multi nou veniti de la alte marci, catre Tesla, sunt cei de la BMW.

    Studiul e realizat in noiembrie 2019 in SUA.
    9 9
  • andrei
    simply the best o laie. volanul ala e o aberatie.
    3 2
  • Johnny
    Asta inseamna sa te focusezi doar pe felia ta, ai sanse mari sa fi cel mai bun. Bravo Tesla
    7 6
  • @Fanel_ pe volan în partea stângă se văd două săgeţi, suprapuse, orientare dreapta-stânga, deci presupun că apăsând pe ele vei semnaliza.
    1 0
  • Marian
    @dan_grc @Fanel_ Zicea o reclama la Altex parca.."Da matale sigur zoom!" Aveti poza cu volanul si cu doar doua degetele si.o ciupitura se pt observa pe spitele volanului, in dreapta simbolurile de Comanda vocala si "spitzul" pt parbriz, iar in stanga semnalele stg -dr si faza de drum... si marca TESLA pe butuc.
    0 0
  • Hhnn
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru