Tesla Model X, primul SUV electric al americanilor, debutează oficial în septembrie

de Bogdan Mirică
Vineri, 12.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va oferi soluția sa pentru clienții care caută un SUV electric începând cu această toamnă. În luna septembrie se lansează oficial noul Tesla Model X.

După o mulțime de speculații și fotografii spion, Tesla înaintează o dată oficială pentru lansarea noului Model X, primul SUV din istoria sa destul de scurtă.

În cadrul adunării generale a acționarilor, desfășurată în data de 9 iunie, Elon Musk, președintele Tesla, a declarat că livrarea primelor unități Model X vor începe în trei, maxim patru luni. Asta înseamnă că spre sfârșitul lunii septembrie, după ce vom fi văzut noul SUV electric în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, el va ajunge în garajul clienților săi. Clienți destul de numeroși, întrucât Tesla a anunțat că are deja 20.000 de comenzi, o cifră extrem de optimistă, având în vedere că SUV-ul este o necunoscută totală.

Până în prezent, lansarea noului Model X a fost amânată de nenumărate ori, motivația oferită de Musk fiind dorința de a perfecționa produsul. A fost acordată o atenție deosebită portierelor și modului în care a fost structurată celula de siguranță.

SUV-ul îi va ajuta pe cei de la Tesla să atingă un prag de 160.000 de mașini vândute pe an, până în 2020.

via automobilproduktion

Comentarii (6)

  • a fost prezentat (extrem de prost dealtfel) si pe indelete chiar de Elon Musk inca din 2012. Parca era un intern pus in fata unui produs al firmei si obligat sa-i prezinte punctele tari

    https://www.youtube.com/watch?v=mURbzh9t0_0

    PS1. sper ca vor renunta la usile tip fluture
    PS2. tot in toamna prezinta si Audi un crossover electric, nu?
    6 8
  • Inteleg ca aerodinamica si chestii, dar arata ca un ou.
    10 8
  • someone
    trenul de rulare e revolutionar la tesla, si e foarte probabil ca acest model sa aiba succes, dar eu cred ca acest model va avea succes doar din cauza ca e SUV
    4 1
  • AndreiRN
    Tesla e pe val si ne duce vrand nevrand cu ei.
    Din cauza lor se avem 3 schimburi producand piesele necesare si tot nu este necesar.
    3 3
  • Andreica, eu zic sa reformulezi.Nu de alta ,dar se poate sa interpretezi aiurea ce ai scris tu acolo.Stim povestea ta.Manere de Tesla si cimitire auto pline de bmw, combustibil facut in garaj,camioane fiat si dodge sup carport(ca in garaj ai instalatia de ulei vegetal ). Ai cam lipsit in ultimul timp.Probabil ca ai facut overtime la manerele de tesla. Revenire placuta si in forta,asa ca toiota in cursa de 24h.
    3 1
  • pai vor taranii(cu suv) electrice? daca ii fulgera?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru