Tesla Motors a deschis în Olanda prima sa fabrică de asamblare din Europa

de Mircea Meșter
Vineri, 23.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Motors devine un brand global. Iar lansările recente din China sunt dublate de deschiderea unei fabrici de asamblare în Olanda.

Esential 18.900 de metri pătraţi are fabrica de asamblare Tesla Motors din Tillburg.
15 showroom-uri şi centre service are Tesla la nivel european în acest moment.
50 de angajaţi lucrează la fabrica Tesla. Numărul lor e aşteptat să crească până la 200.
Tesla Motors devine uşor un subiect foarte interesant atât pentru potenţialii clienţi, cât şi pentru presa auto. Iar lansarea oficială a lui Model S în Europa şi deschiderea primelor showroom-uri coincide cu un eveniment cel puţin la fel de important pentru compania californiană. Este vorba de inaugurarea primei linii europene de asamblare a mărcii: fabrica Tesla Motors localizată în oraşul Tillburg din Olanda. 

Noua uzină, care prea şi rolul de punct de distribuţie pentru clienţii Tesla Model S din Olanda, Belgia, Germania şi Franţa, este localizată strategic la Tillburg, fabrica fiind în primul rând apropiată de portul din Rotterdam, element vital pentru preluarea pieselor care vin din California, şi aflată în al doilea rând la maximum 12 ore de orice punct de pe continentul european, astfel că distribuţia pieselor şi subansamblelor se poate realiza foarte uşor.

Livrarea primelor exemplare Model S comandate de clienţii europeni a început în această lună, primul fericit posesor al unui exemplar al modelului electric fiind un norvegian despre care Automarket a relatat pe larg AICI.

Comentarii (8)

  • Este mai ieftin sa le asambleze in Europa decat sa le aduca gata facute, din SUA?
    3 0
  • Superb. Acum se pot si europenii mandri cu o masina electrica de cea mai inalta clasa. Ciudat cum de Elon Musk nu s-a gandit s-o produca in china, india, tailanda, ceva de genul asta. Un om pe gustul meu.

    Creeaza job-uri in lumea civilizata si masina poate fi cumparata la preturi mai ieftine decat importata. Pe langa asta transmite un mesaj foarte puternic tuturor concernelor globale care s-au lacomit la mana de lucru ieftina din asia dar si-au distrus propriile economii, si-au lasat contribuabilii in somaj si au dat tehnologiile de varf pe mana unor salbatici. Sper sa nu vedem vreodata nota de plata a acestei stupiditati colosale.

    Pana una-alta, two thumbs up for Mr. Musk.
    28 7
  • Scrooge
    hmmm....sa caut un teren la DN in Otopeni sa ma pregatesc pt deschiderea reprezentantei. Abonatii la banii publici sa-mi trimita un avans pentru primele rezervari :))
    9 3
  • wauuuu,da stiu ca se misca repede astia de la tesla.....mda o sa repet pine se aude acolo sus...europenii-s varza...mimeaza cu hibridele alea idioate ,care nu au consumul declarat decit in prima % de km...ca dupa aia D-zeu cu mila(dupa cum bine spunea un editor pe ailalta pagina) si mai cari si 2 motoare cu tine...sper sa le bage sula adinc in coaste astia de la tesla
    4 13
  • ex reader
    Ne-ati innebunit cu stirile despre Tesla Motors. Sunt sigur ca nici ceilalti nu stau degeaba, insa daca e sa ne luam dupa Automarket, nu exista alta lume... iluzii...
    17 18
  • AndreiRN
    Un pas extrem de important pt toata industria auto.
    Zeci si poate sute de ingineri de la toate firmele acuma vor lucra la duplicarea mecanica a Teslei.
    Personal sunt foarte incantat deoarece parte din salariu provine din vanzarile Tesla.
    7 12
  • inexorabil
    @ex reader, nu te inseli deloc: in ultima vreme, s-au indesit vestile despre Tesla...Nu zic, o admir si eu (probabil mai mult taria de caracter a fondatorului marcii, nu neaparat valoarea in sine a marcii...inca nu m-am edificat ce anume mi-a atras atentia!), dar sa nu uitam ca acesti oameni nu sunt (noii) dumnezei pe pamant, oricat de pro-american m-as simti. Acum Tesla se afla in plin proces de expansiune globala, mizand pe "noua filosofie auto", aceea utilitarista pana-n maduva. Evident ca va sparge zagazurile si toti conformistii "adaptabili vremurilor" vor da navala la probe, manati de tentatia ieftinoida a bateriei. Caz in care ramane cum am stabilit: istoria automobilului s-a ispravit...

    @AndreiRN, tu esti o persoana eminamente incorigibila...Nu te poate scoate nimeni din fixatiile tale, oricat s-ar stradui. Ma incanta si pe mine ceva, nu numai pe tine: seninatatea fabuloasa cu care te inversunezi sa-ti sustii in continuare elucubratiile "profesionale". Poate ar fi mai placut cu "Catavencu" Mafia decat cu "Farfuridi" AndreiRN.
    11 10
  • Tesla ramane din pacate o masina scumpa, principiul de baza al motorului e vechi de cand lumea(v. primul vehicul electric produs in lume e unul de....Siemens!), chiar si autonomia acumulatorilor de ultima generatie fac imposibila o deplasare prin tara...
    In oras e ideal, dar mai trebuie ca cineva sa aiba si cei 80 mii de euro.
    Cand vor apare si modele mai ieftine(nu Renault-ul de 1 +1/2 persoane si o autonomie de acasa pana in in centru si inapoi) cu o autonomie de 600-1000km as fi f.f. interesat de masina electrica
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru