Tesla, obligată temporar să întrerupă lucrările la uzina de la Berlin: finalizarea fabricii ar putea întârzia cu până la 9 luni

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 17.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a fost obligată să întrerupă temporar defrișarea unei păduri de conifere pentru construcția uzinei de la Berlin, astfel că aceasta ar putea fi finalizată cu 6-9 luni mai târziu decât planurile inițiale.

Tesla a anunțat în luna noiembrie că va construi prima sa uzină din Europa în apropierea orașului german Berlin, iar planurile vizează producția a 500.000 de unități Model 3 și Model Y începând din 2021.

Uzina va fi amplasată parțial pe o suprafață de teren pe care în prezent se află o pădure de conifere, iar ministrul mediului din statul german Brandenburg, care include orașul Berlin, a acordat autorizație de construcție.

Prin urmare, începând de săptămâna trecută, Tesla a defrișat o suprafață de pădure echivalentă cu circa 150 de terenuri de fotbal.

Cu toate acestea, o curte administrativă a statului Brandenburg a decis să oblige tempoerar Tesla să întrerupă defrișările ca urmare a unei cereri primite din partea organizației de mediu Gruene Liga Brandenburg.

Reprezentanții Tesla și cei ai guvernului din Brandenburg au dreptul să depună până marți acte adiționale în acest caz, iar contructorul american va argumenta că pădurea de conifere pe care trebuie să o defrișeze este una "inferioară".

Ulterior, curtea ar trebui să anunțe o decizie definitivă în acest caz "în următoarele zile".

Potrivit estimărilor, Tesla trebuie să defrișeze pădurea de conifere până la jumătatea lunii martie, înainte de startul perioadei de reproducere a animalelor sălbatice, întrucât legislația germană interzice astfel de lucrări pe parcursul sezonului de reproducere. În cazul în care nu va respecta acest termen, finalizarea uzinei ar putea fi întârziată cu 6 sau 9 luni.

Via Automotive News

Comentarii (7)

  • Mai corect mi s-ar parea ca in cazul in care defriseaza padurea sa planteze alta in zona.
    19 2
  • Lucian
    Organizatiile astea verzi intarzie salvarea planetei cu 9 luni!

    Hai sa defrisam toate padurile de pe pamant ca sa construim fabrici de masini pe baterii ca sa salvam pamantul.... !?!?!?!

    Parca suna mai frumos totusi in marketing-ul american....
    15 4
  • MuresMures
    oare daca vw facea acest lucru si nu o firma americana tot asa de vigilenti ar fi fost
    11 5
  • Bogdan
    E buna ignoranta pana la un moment.
    Prin contract sunt obligati sa planteze de 3 ori mai multi copaci decat taie, in locatii alese de administratia locala (nu una singura). Deja detaliile sunt stabilite.
    16 4
  • Greta Thunberg
    ha ha ha ha ha hi hi hi hi
    7 1
  • Hilter
    De ce oare apeleaza fascistii la gainarii de acest gen? Macar sa-si vanda p-ale lor, dar nici id nu vor sa vanda, nici pe Tesla nu-i lasa sa-si faca talentul.. niste constipati patetici. N-as mai cumpara in veci o masina din grupul vag. Sa si le ia singuri.
    8 11
  • Tare prosti sunt astia de la Tesla! De ce nu au venit sa faca o fabrica in Romania, puteau sa taie cata padure voiau si nici nu-i punea nimeni sa planteze nimic in loc! Parca in Germania nu erau destule fabrici de autoturisme, ei mai lipseau.
    15 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru