Tesla oprește producția la uzina din Germania, incendiată de un grup de activiști de mediu

de Tiberiu Safta
Miercuri, 06.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că a fost nevoită să oprească temporar producția la uzina sa din Germania din cauza unui incendiu. Fabrica a fost avariată de un grup de activiști de mediu.

Uzina Tesla de la Berlin este nevoită să oprească producția de mașini electrice după un incendiu provocat de un grup de activiști de mediu. Incidentul este cercetat de către poliția din Germania ca un caz de incendiere.

Incendiul a fost revendicat de către gruparea The Volcano Group, un grup de activiști de mediu. Într-o scrisoare publicată pe rețeaua Kontrapolis, gruparea a declarat că a sabotat uzina Tesla din Germania ca urmare a deciziei companiei de a-și extinde fabrica. De asemenea, gruparea a incendiat uzina, deoarece Tesla „mănâncă pământul, resursele, oamenii, munca și produc 6000 de SUV-uri, mașini de ucis și camioane-monstru pe săptămână”, potrivit comunicatului.

Ca urmare a incidentului, Elon Musk, șeful Tesla, a oferit și o replică grupării pe pagina sa de X (fostul Twitter). Musk spune despre aceștia că „sunt fie cei mai proști eco-teroriști de pe Pământ sau sunt marionete ale celor care nu au obiective de mediu bune.”

Musk mai spune în tweet-ul său că: „Oprirea producției de vehicule electrice, în loc de cea a vehiculelor cu combustibili fosili, este o prostie extremă.”

Așa cum spuneam mai devreme, Tesla dorește să-și extindă uzina din Germania pentru a produce mai multe mașini.

Constructorul american vrea să-și dubleze capacitatea de producție până la un milion de mașini pe an la fabrica de la Berlin.

Din cauza acestei decizii, mai mulți activiști de mediu și localnici protestează împotriva expansiunii fabricii, care ar însemna defrișarea unei mari porțiuni a pădurii din jurul acesteia. De asemenea, protestatarii mai susțin că expansiunea ridică îngrijorări cu privire la siguranța aprovizionării cu apă potabilă din zonă.

Tesla trebuie să primească aprobare din partea guvernului municipal din Grunheide pentru a realiza expansiunea uzinei. Cei mai mulți localnici sunt împotriva planurilor constructorului american.

via Carscoops

Comentarii (10)

  • nu mi-e foarte simpatic musk, ca om, dar de data asta le-a zis-o bine...cat de trepanat sa fii sa faci asa ceva?? ei cred ca prin acest gest rezolva ceva? nu, efectul este cel contrar.
    4 12
  • Banditos
    Pai sa vina in Moldova, mai precis prin Vaslui, Iasi, Botosani...ar avea mii de hectare de pamant complet neutilizat. In afara de pungi de plastic si sticle de PET nimic nu misca pe acolo. Forta de munca ar fi singura problema. Si croncanitoarele care ar fura gardurile "dă fer".
    7 21
  • Trimisii concurentei ;)
    6 13
  • @haoarles
    Confunzi nord-estul cu teleorman-tâmpovița. Pungi de plastic, PET, total failure, croncanitoare... look to the South, my black comrade!

    Activiștii de mediu cam cu asta ar trebui să se ocupe, să descurajeze tăierea pădurilor și să încurce industria poluatoare. :))))))))))
    14 3
  • Banditos
    @14:14

    Iti trimit poze, iesi pe la Ruginoasa spre Movileni si Gura Vaii sau de la Vaslui spre Bacau mergi spre Plopana si imprejurimi. Mergi pe sosea si brusc in mijlocul campului satrele de conlocuitoare cu 3-4 case din chirpici gata sa cada peste puradei, 10 cai costelivi, un munte de cauciucuri si o "gradina" de plastice si gunoaie care isi muta locatia de colo pana colo de cum bate vantu'. La propriu. Nici cu satele de romani, alea asa mai dosite, nu mi'e rusine...mizerie cat vezi cu ochii.

    Nu contest ca si prin Teleorman-Dambovita e la fel, ba chiar mai rau.

    Dar pentru a nu se supara nimeni. Si cand mergi spre Cluj te apuca plansu'. O saracie de zici ca toti banii, dimpotriva, au migrat(!) spre Cluj si de aia e asa bogat in toate alea.
    5 18
  • Musk culege ce a semanat. Un om cu inteligenta lui ar fi trebuit sa stie ca diriguitorii istericilor cu planeta in gura nu sunt interesati de ecologie. Nici de plastic sau aluminiu. Aia urasc orice succes, orice isprava, tot ce e bun. Scopul lor nu e binele planetei ci raul tuturor. Lui Musk ii merge (prea) bine asa ca au pus tunurile pe el. Ma mir ca nu-si da seama.

    Stiu stiu... teoria conspiratiei blablabla. Sloganul Tesla e "masini electrice, energie solara si curata" - asa scrie la ei pe site. Ei bine, daca pana si ditai Tesla e tinta aparatorilor mediului, culmea culmilor!, rasul curcilor! asta ar trebui sa trezeasca naivii care cred ca acesti mizerabili vor orice altceva decat putere pt ei si trai-prost echitabil si incluziv impartit la toata lumea.
    17 4
  • Aia nu sunt activisti de mediu, ci niste teroristi indfustriali. Trebuie urmariti cine ii finanteaza.
    La fel ca si cu aia cu "just stop oil" care de fapt a iesti la iveala anul trecut ca sunt platiti de corporatisti din industria petroliera.
    Asa si astia, grupari criminale cu corporatii concurente in spacele lor, cu interese politice si economice.
    1 10
  • @Alin: ba da, sunt de mediu. Uita-te la "motivatia" lor: Tesla „mănâncă pământul, resursele, oamenii, munca și produc 6000 de SUV-uri, mașini de ucis și camioane-monstru pe săptămână”. Sunt cat se poate de spalati pe creier cu planeta.
    Alea cu "a iesit la iveala ca erau platiti de petrolisti" nu se sustine. Presa si "dovezile" din presa sunt irelevante pentru oricine are un cortex functional.
    13 3
  • George Simion
    cati ani primesc acesti mascarici afumati?
    2 15
  • George
    Motivele si maniera on care au actionat , intr o Germanie cotropita de arabi ma fac sa fiu cel putin sceptic. Tratamentul aplicat ar trebui sa fie similar kirghizilor de la Moscova. Motivele asa cum a zis si Musk sunt tampite. Masurile de descurajare = dure.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru