Tesla: “Producția lui Model Y la Berlin va începe la jumătatea lui 2021”

de Paul Cosma
Duminica, 07.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model Y va intra pe liniile de producției ale uzinei Gigafactory Berlin la “jumătatea lui 2021”, potrivit unui anunț al producătorului american. SUV-ul electric va beneficia de o nouă tehnologie a bateriilor Tesla.

Șeful Tesla, Elon Musk, a spus anul trecut că modelele construite la fabrica de lângă Berlin, începând din 2021, vor beneficia de un nou tip de baterii.

Constructorul american are planuri mari pentru prima uzină pe pământ european. Elon Musk susține că Tesla pregătește o schimbare radicală de design pentru viitoarele sale modele ce vor fi produse în Germania.

Potrivit declarațiilor făcute de Musk, modelele Tesla ce vor fi construite lângă Berlin, începând din 2021, vor fi echipate cu un nou tip de baterii. 

Constructorul anunță că Tesla Model Y va intra în producție la Gigafactory Berlin la “jumătatea lui 2021”, potrivit site-ului oficial. Astfel, primele livrări ale lui Model Y pe piața europeană ar urma să aibă loc în a doua parte a anului. 

Model Y “Made in Berlin” va beneficia de baterii care promit o capacitate mai mare de stocare a energiei, dar și o mai mare ușurință în producția acestora. Tesla vrea să reducă la jumătate costurile de producție în cazul bateriilor până în 2030. 

Via Electrek

Comentarii (9)

  • ACE - Craiova
    Să nu uităm că, și la această oră, TESLA Model 3 Long Range AWD este regele mondial al eficienței, în zona masinilor pur electrice (BEV), utilizând o baterie cu o capacitate brută de 75 kWh.

    Vezi articolul de mai jos de acum 2 ani, publicat in 15.01.2019:

    Bjorn (Nyland) Crowns Tesla Model 3 Efficiency King After High-Speed Test

    YouTuber-ul a realizat o primă excursie de testare a bateriei cu o viteză medie de 90 km/h. În această călătorie, a mașina a dovedit că este capabilă să fie condusă pe o distanță de 560 km (348 mile).
    Autonomia ei oficială EPA este de 310 de mile.

    În cadrul celui de-al doilea test, la o viteză de aproximativ 120 km/h (75 mile/h), el a demonstrat o eficiență de 176 Wh/km (283 Wh/mile), rezultând la aceasta viteză, o autonomie de 420 km (260 mile).

    https://insideevs.com/bjorn-tesla-model-3-efficiency-king-video/

    You are very welcome Tesla here, in Romania!
    19 1
  • Edikkk
    Asta iarna în Norvegia, pentru cârcotaşi
    13 4
  • inexorabil
    Animalul, dacă îi aşezi fân sau ciocani în iesle, ce face? Mănâncă fân sau ciocani, doar nu explorează universul kantian, schopenhauerian sau heideggerian.
    8 12
  • Apropos de Tesla Model 3:
    - in timp ce varianta initiala avea o autonomie electrica de 375-405-430-530 km WLTP, in functie de varianta constructiva.
    Sa nu uitam ca, de la lansarea sa europeană în februarie 2019 - la doi ani după Statele Unite - Modelul 3 a suferit peste 70 de upgrade-uri de software.
    Acestea se referă la puterea vehiculului (+ 5%), viteza de încărcare, precum și siguranța sau divertismentul (listă neexhaustivă) și toate gratuite,
    - varianta facelift 2021 ofera, la un pret mai mic, o autonomie electrica de 423-507-568 km EPA (ultima varianta avand o autonomie electrica de 580 km in ciclul WLTP) precum si o pompa de caldura inclusa in standard.

    O Tesla este o mașină care „trăiește”, iar lui Elon Musk îi place să reamintească oamenilor că „dacă aștepți până când o Tesla a terminat de evoluat pentru a cumpăra una, nu vei cumpăra niciodată o Tesla."

    https://www.caradisiac.com/essai-video-tesla-model-3-grande-autonomie-2021-balle-masquee-187947.htm

    P.S. Volumul portbagajului frontal+spate (542 litri) este printre cele mai mari pentru o berlina electrica.

    E drept ca, tehnologia cea mai avansata este destul de scumpa pentru multi cumparatori, nu oricine isi permite sa cumpere aceste masini.

    Sa nu uitam ca, in anul 1920, in SUA, doar 2% din drumuri erau asfaltate iar in acele timpuri 50% din masinile care circulau pe strazi erau Ford Model T.

    Parca s-au schimbat (destul de) multe lucruri, in ultima suta de ani, incepand de la tehnologie, accesibilitatea achizitiei masinilor, infrastructura, etc.

    Si mai multe se vor schimba in urmatorii 25-30 de ani.
    12 0
  • Vor produce doar Model Y la Berlin?
    3 3
  • Johnny
    Recunosc ca sunt invidios pe Tesla in conditiile in care speram ca o marca Europeana sa fie prima in materie de electrificare.
    Desi mecanica si calitatea materialelor lasa de dorit, are in continuare cele mai bune performante pe partea de electrificare si IT. Cine se trezeste de dimineata.....
    10 0
  • ACE - Craiova
    @Tesla
    La fabrica din Berlin vor produce,in prima faza:
    - baterii de acumulatoare si
    - Model Y.
    Ulterior cred ca vor produce si Model 3 pentru piata europeana (cu care Model Y imparte cca. 75% din piese) si (foarte probabil) modelul foarte asteptat de 25.000 $ (Model 2?!), cu autonomie electrica de 322 km in ciclul EPA.

    Vezi:
    https://electrek.co/2021/01/08/tesla-25000-electric-car-coming-sooner-than-we-thought/
    13 0
  • Johnny
    ACE nu cred ca va fi model 2 intrucat nomenclatura e sub forma de litere, model 3 iesind asa din lipsa literei E si T, acestea fiind la ford.
    Daca au minte cat de cat, si nu pot fi asa prosti, ar trebuii sa scoata o compacta altfel extinderea in EU ar fi problematica, prea putini sunt norvegieni ca sa- si permita masini de peste 40 k....
    3 5
  • @Johnny
    Asta spune ACE, Tesla va scoate o compacta de 25.000 euro...
    ...a dat si link omul:
    https://electrek.co/2021/01/08/tesla-25000-electric-car-coming-sooner-than-we-thought/
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru