Tesla recheamă toate exemplarele Cybertruck, din cauza pedalei de accelerație care poate rămâne blocată

de Tiberiu Safta
Marti, 23.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a fost nevoită să inițieze o nouă campanie de rechemare pentru camioneta sa electrică Cybertruck. Noua campanie a fost inițiată după ce mai mulți posesori ai modelului au raportat probleme cu pedala de accelerație, care poate rămâne blocată în mers.

Constructorul american de mașini electrice a inițiat o nouă campanie de rechemare pentru Cybertruck, camioneta electrică a producătorului deținut de Elon Musk. De această dată, campania de rechemare vizează o problemă gravă pentru siguranța rutieră. Mai exact, pedala de accelerație poate rămâne blocată în mers, din cauza feței de plastic care se poate desprinde.

Această problemă afectează toate exemplarele Cybertruck construite înainte de 4 aprilie 2024. Până la această dată au fost vândute 3878 de exemplare ale camionetei electrice. Problema a fost semnalată pentru prima dată în 31 martie, atunci când un client s-a plâns de această defecțiune. Două zile mai târziu, Tesla a verificat datele mașinii și a confirmat că, atunci când accelerația a rămas blocată în poziție deschisă, șoferul a apăsat și pedala de frână în același timp pentru a încerca să oprească mașina.

Al doilea caz a fost raportat o zi mai târziu, iar problema a fost investigată inclusiv de către NHTSA, organismul de siguranță rutieră din Statele Unite.

Sub fața de plastic a pedalei de accelerație a fost aplicat un săpun care nu ar fi trebuit să fie aplicat acolo de la bun început. De altfel, decizia de a aplica săpun ca agent de lipire pentru fața pedalei de accelerație nu a fost aprobată în procesul de asamblare. Din această cauză, fața pedalei nu este bine lipită și se poate desprinde în mers.

Vestea bună este că nu au fost raportate accidente din această cauză. Reparația va consta în înlocuirea pedalei de accelerație, atât pentru exemplarele deja livrate, cât și pentru cele care urmează să fie livrate către viitori clienți. De asemenea, exemplarele fabricate începând din 17 aprilie au primit o piesă nouă pentru a preveni un asemenea incident în viitor.

Nu este pentru prima dată când Tesla Cybertruck este supus unei campanii de rechemare. La câteva luni de la debutul său, modelul a trebuit să fie rechemat din cauză că literele martorilor de bord erau prea mici și greu de citit.

via InsideEVs

Comentarii (11)

  • Diana Șosoacă
    În multitudinea de atuuri oferite de Tesla, se poate strecura si un insignifiant inconvenient.
    Totuși, acest detaliu n-ar trebui sa fie impachetat într-o ştire.
    1 11
  • Cam e o știre ca un model nou lansat sa fie rechemat imediat din motive de siguranță. Ca și cum s-ar fi grăbit sa îl lanseze fără sa îl testeze suficient.
    7 3
  • Diana, fă-ți publicație (un fleac, oricum le știi pe toate) și “dai” ce vrei, între timp Tiberiu Safta consideră că este știre. De subliniat că după tot tam-tam-ul cu ugly truck, abia au găsit 3.000 de “speciali” ca să-și cumpere inepția… restul de 800 sunt doar curioși și colecționari de gadgeturi. Un best seller, indubitabil ;)
    PS da, știm lista de așteptare este pe 100 ani, dar cum Musk este ocupat cu jmanglireq a peste 40 mild (nu cred ca-i iese ) au uitat să se ocupe de producția urâțeniei și nu le iese dle, Tesla de best of the best!!! Tehnologia Tesla este cu 1000 de ani peste orice… dar nu-i destul ;)
    7 5
  • @dutz

    Tu nu aveai cum sa ratezi știrea asta precum nici muștele nu ratează ciocolata.
    5 2
  • nobody
    Cand minunea tehnologiei foloseste sapun pe post de adeziv, e de vazut prin ce alte locuri a mai luat-o pe scurtatura
    1 0
  • Dutz, tot ranit sentimental dupa aventura de o noapte cu Elon? Cum ai putut sa crezi ca te va suna a doua zi cand el promite FSD de ani de zile si tot nu e gata. Cred ca nici lubrifiantul nu l-a folosit, cu toate ca a zis ca o va face. Gata, treci peste, suntem aici pentru tine.
    2 2
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Acum termin cu delfinul și sa vezi ce nasoale va zic!
    1 2
  • https://stirileprotv.ro/divers/romanca-al-carei-nume-este-gravat-pe-masinile-tesla-se-lupta-acum-cu-elon-musk-bolnava-de-cancer-isi-doreste-doar-scuze.html
    1 0
  • Cu siguranță nu am nici o problemă cu faptul că te “joci” cu băieții… este ceva vechi de când lumea și nu-i treaba mea… dacă-ți place și simți nevoia, feel free.
    Musk este un bufon oportunist (bravo lui ca făcut muuulți bani așa) care a blufat la greu și încă sunt suficient de mulți care încă mai pun botul la ce spune. Nu am spus niciodată cu nu-i muncitor și ca nu are idei bune… dar nu-și poate controla ego-ul… sunt mulți care au făcut mult bine pentru planeta și nici măcar nu știm de iei în schimb este plin de clovni gen Musk.
    Nu are nici o treaba cu “trecutul peste”… doar ca minciunile îl ajung din spate și la ce măgării a făcut… tic, tac… tic, tac!!!
    Apropo, ce ți-ai spus? va reuși să mai jmanglească 40 de miliarde pentru performanța din 2023? Cum este cu model Y.. cel mai vândut model de (ce-o fi)??? Când spuneam (cu date, argumentat) în 2023 că orice comparație cu 2022 este pentru cretini, săreau focile ca arse, vezi vre unul să recunoască ceva?
    Uite cu ceva sunt de acord cu voi focile spălate pe creier… diesel-ul nu-i viitorul (este realitatea)… dar nici bateriile de astăzi nu-s!!!
    Până nu se rezolvă situația cu bateriile nici o șansă de a profita (în masă), de beneficiile motorului electric care-i ceva fooooarte vechi… buba-i bateria și încărcarea, și este mare ca altfel ar fi rezolvată.
    https://demitros.ro/2017/05/31/o-scurta-istorie-a-motoarelor-electrice/
    Tocmai vizitez o fabrică Mercedes unde se produc electrice, așa mai încet că nu-i cerere… 40% utilizare!!! Miliarde investite în tehnologie uzată moral.
    Treci tu peste asta, ignoră …. că-i un fleac.
    1 0
  • Ambulanța
    Ni-no-ni-no, Dutz a luat o supradoza de etnobotanice și e hiperactiv.
    1 2
  • Faptul ca te uiti la poze pe google nu inseamna ca vizitezi ceva, da-ti cu putina apa rece pe fata. Iar faptul ca tu stii mai bine decat directorii companiilor auto, in ce ar trebui sa isi bage miliardele si in ce ritm, e dovada clara ca iti trebuie un consult psihiatric urmat de o vacanta la resortul cu camasi albe cu maneci lungi si pereti plusati.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru