Tesla renunţă la publicarea cailor putere: "Conversia din puterea electrică nu este intuitivă"

de Daniel Popescu
Marti, 03.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Decizie controversată la Tesla: producătorul de maşini electrice a renunţat să mai exprime performanţa motoarelor în cai putere deoarece conversia din kilowaţi nu este "intuitivă".

Esential 310 kW este puterea motorului lui Tesla Model S
416 CP era conversia anunţată de Tesla
Producătorul de maşini electrice Tesla a publicat în permanenţă conversia puterii motoarelor din kilowaţi în cai putere, pentru a oferi potenţialilor cumpărători un termen de comparaţie cu maşinile tradiţionale.

Astfel de conversii sunt însă mai degrabă teoretice, întrucât nu sunt luate în calcul performanţele reale ale bateriilor, iar mai mulţi proprietari de Tesla Model S şi Tesla Model X au observat că nu ating niciodată valori atât de mari precum cele specificate de producător.

În loc să se implice în explicaţii pe marginea acestui subiect, oficialii Tesla au luat o măsură radicală şi au decis să elimine pur şi simplu conversia în cai putere de pe site-ul oficial al companiei.

"Nu este foarte intuitiv să defineşti puterea electrică în termeni de cai putere.

Kilowaţi sau megawaţi reprezintă unităţi de măsură mult mai utile. Electricitatea nu poate genera singură o mişcare fizică în acelaşi mod în care o face un motor sau un cal. Întrucât ratingul puterii unei baterii electrice variază, nu este un număr precis de utilizat pentru specificarea capacitaţii fizice a unui model electric", explicat Jeffrey Brian Straubel, directorul tehnic al Tesla.

Singura problemă este că potenţialii clienţi vor avea dificultăţi să facă o comparaţie între puterea motoarelor de pe modelele Tesla şi cele ale rivalilor alimentaţi cu benzina sau motorină.

Tesla Model S este echipată cu un motor electric de 310 kW, iar până de curând producătorul menţiona o conversie de 416 CP. În cazul lui Tesla Model X, puterea versiunii 90D este de 193 kW, echivalentul a 259 CP

Via Ecomento

Comentarii (2)

  • Autorului, mi-a dat cu virgula puterea din articol asociata lui Model X. Aia e puterea pe fata. Totalul e un pic triplu, totusi e un SUV cu acceleratie de supercar. E adevarat cand bateriile sunt incarcate, incalzite si masate ;-)
    12 1
  • Bine, numai dublu la 90D
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru