Tesla Roadster, primul model electric care castiga o competitie FIA

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 30.03.2010
Tesla Roadster a reusit sa castige competitia Monte Carlo Alternative Energy, dupa ce a invins vehicule propulsate cu combustibili alternativi sau tot cu energie electrica.

Esential

24 de euro reprezinta costul reincarcarilor facute de Tesla Roadster pe parcursul Monte Carlo Alternative Energy Rally.
1000 de kilometri a parcurs Tesla Roadster in Monte Carlo Alternative Energy Rally.

Tesla Roadster, primul model electric sportiv de serie incepe sa se faca cunoscut si in competitiile recunoscute de FIA. Desi pare greu de crezut, modelul cu o autonomie de numai 320 de kilometri a reusit sa isi adjudece prima treapta a podiumului competitiei Monte Carlo Alternative Energy Rally.

Supercarul s-a impus in fata unor concurenti care au alergat propulsati de combustibili alternativi sau tot de energie electrica. Tesla Roadster reuseste astfel sa devina primul model electric care castiga o competiei omologata FIA.

Pentru a putea ridica trofeul, Tesla a trebuit sa parcurga aproape 1000 de kilometri in decursul a trei zile, distanta croita pe autostrazi, pe drumuri de munte, prin orase si pe circuitul de Formula 1 de la Monte Carlo. Supercarul care accelereaza de la 0 la 100 de km/h in doar 3.9 secunde, a fost condus spre succes de fostul pilot de Formula 1, Eric Comas.

Spre surprinderea multora, la finalul celor trei zile de concurs, roadsterul s-a putut lauda cu numai 24 de euro cheltuiti pe reincarcare.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru