Tesla Semi a intrat în producție. Primele exemplare, livrate către PepsiCo

de Alexandru Monenciu
Luni, 10.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a anunțat, prin intermediul unei postări pe Twitter, startul producției pentru capul tractor Semi. Primele exemplar vor fi livrate către PepsiCo în 1 decembrie.

Constructorul american de automobile cu zero emisii a prezentat capul tractor Semi în 2017. Deși debutul era programat pentru 2019, acesta a fost amânat de mai multe ori.

Acum a venit momentul așteptat de toți fanii Tesla. Elon Musk a anunțat, prin intermediul unei postări pe Twitter, că Semi intră, în sfârșit, în producția de serie. Mai mult, aflăm că primele exemplare vor fi livrate, în 1 decembrie, către PepsiCo.

Acest lucru trebuia să se întâmple în 2021, dar livrarea a fost amânată din cauza pandemiei și a deficitului de celule pentru baterii. Chiar și așa, Tesla a instalat deja așa-numitele Megachargers la fabrica PepsiCo din Modesto.

Mai trebuie menționat că PepsiCo a comandat 100 de exemplare Tesla Semi.

Capul tractor Tesla Semi are patru motoare electrice. Acesta va fi disponibil în două versiuni: cu 480 sau cu 800 de kilometri autonomie.

via Elon Musk (Twitter)

Comentarii (11)

  • posesor de tesla deja enervat
    de multimea de Springuri. Pun si eu o intrebare. Unde va alimenta? Tot la Kaufland?
    25 10
  • Infiltrat
    Sărbători fericite, Coca Cola vă urează!
    17 9
  • 480 de km autonomie la TIR. Aaaahahahahahahahaaa! :))))))))
    18 13
  • 800 vreisa zici. depinde si cat de repede alimentezi, oricum in felul asta se asigura ca soferul respecta nr de ore, poate manca etc linistit..si cel mai important nu va fi injurat in oras!
    6 21
  • Lucian
    Probabil autonomia aia de 500km este cu tirul gol, sau plin cu pufuleti. Daca il incarci cu masini de spalat probabil ajungi pe la 200km autonomie.
    Sau sa fie invers, si daca transporti doar pufuleti ajungi la 1000km autonomie? Hmm...
    19 7
  • @lucian
    chiar si gol, deja e smecher fiindca deja cara bateriile..
    21 8
  • Foarte bine sa le facă. Camioanele sunt mult mai predictibile in ceea ce privește utilizarea, staționări etc. Unde se pot folosii de ce nu? Pana la urma unii chiar transporta pufuleți (adică mult aer). Nu mai mai bag in analiza costuri achiziție si alte aspecte (la un vehicul comercial chiar contează mult). Îmi place mult citatul cu “a venit momentul mult așteptat de toți fanii Tesla”… adică își iau acuma camion in loc de model 3??? Pe bune ca unii nu mai au nici rumeguș in cap… cum sa scrii așa ceva si sa nu ai nici o treaba.
    De asemenea dacă tot vor unii sa interzică mașinile clasice, cum se face ca nu se ia nimeni de Pepsi, Cola etc. astea nu sunt doar mofturi care omoară oameni? De ce plătesc eu (si alții) asigurări medicale (n-am fost la medic de 20 de ani) iar uni “pofticioși” sunt tratati de obezitate, diabet pe banii altora? Mama ei de ipocrizie!!!
    17 8
  • @dutzu
    la unii medici ar trebui sa te duci oricum..better safe than..diesel!

    si da, astept sa izbandeasca electricele pe toate planurile. acum urmeaza sa se bage si la avioane, rachete electrice ...
    5 24
  • Seriff
    Poti sa astepti mult si bine, nu se va intampla niciodata asta, legat de ce zice Dutz, are dreptate, toti umflatii de 120 kg sunt speriati de covid, de diesel si de alte tampenii, dar baga Pepsi si Mec in ei ca spartii.
    24 9
  • Acțiunile Tesla se prăbușesc în tandem cu crypto, un hype pentru prostuți.

    Tu aștepți să izbândească electricele pentru că ai bani de abonament nelimitat la net și cam atât.
    21 7
  • Fac terapii de multe feluri, campinguri tematice, etc, dar din nou pe banii mei. Pentru ca așa ceva nu se decontează. Era vorba de disperații si frustrații care bagă toate mizeriile în ei… sa fie si ei fericiți cu burta plină, altfel nu au nici o șansă de satisfacții.
    Spitalele sunt pline de efectele mâncatului ca disperații si sub 1% poluare de orice fel, iar cea auto 0,00001%, bravo Planetă ați găsit cauza sursa a problemei, mașinile clasice!!!
    14 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru