Tesla va construi o fabrică nouă în Shanghai. Orașul va deveni cel mai mare centru de export de mașini din lume

de Tiberiu Safta
Vineri, 06.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat planuri de a-și mări capacitatea de producție la uzina din Shanghai prin construirea unei fabrici noi în aceeași incintă. Noua fabrică va avea o capacitate de producție de 450.000 de mașini pe an și va transforma Shanghai în cel mai mare centru de export de automobile din lume.

Constructorul american deține, în prezent, o fabrică în Shanghai, China. Potrivit companiei, această uzină a livrat, în 2021, 484.100 de mașini și a reprezentat 51.7% din numărul total de livrări la nivel mondial. Dintre acestea, 321.000 de exemplare Model 3 și Model Y au fost vândute în China, iar restul de 163.130 de mașini au fost exportate către piețe mari precum Germania și Japonia.

Față de anul 2020, vânzările Tesla în China au crescut cu 117% în 2021. Acum, compania deținută de Elon Musk a anunțat planuri pentru construirea unei noi fabrici în aceeași incintă cu uzina existentă. Potrivit publicației Reuters, Tesla a trimis o scrisoare către autoritățile locale cu noile planuri, care prevede ca noua fabrică să aibă o capacitate de producție de 450.000 de vehicule pe an.

Asta ar însemna că Tesla va produce de două ori mai multe mașini la uzinele din Shanghai decât o face în prezent. Datorită acestei creșteri semnificative, Shanghai are șanse reale de a deveni cel mai mare centru de export de mașini din lume.

La fel ca la prima uzină, noua fabrică va construi modelele Model 3 și Model Y în prima fază.

Anul acesta, uzina din Shanghai a fost forțată să-și oprească temporar activitatea din cauza noului val al pandemiei de COVID-19 care a lovit China. Producția a fost reluată în 19 aprilie, după 22 de zile de pauză, iar ritmul de producție a revenit în proporție de 80%. Elon Musk a precizat că uzina va produce, în al doilea trimestru, același număr de mașini ca în primul trimestru din 2022.

via InsideEVs

Comentarii (4)

  • Catalin
    Si cum ramane cu batutul in oale pe balcoanele chinezesti?
    7 1
  • Dacă își vor menține strategia de " zero covid ", Shanghai va rămâne izolat mult și bine, adică își vor da cu Tesla .
    10 1
  • 450 de mii de mașini electrice pentru vro treizeci de milioane de shangaiezi bogați. Mda. Are treabă nenea musk vreo douajde ani. După aia trebuie oricum sa le vanda altele, cu baterii noi.
    2 1
  • Greu de spus ce vor chinezii. In general cei bogați vor mai mult decât Tesla, sunt opulenți. Fabrica din Shanghai a exportat 50% din ce a produs. Cum curios cum o sa o de-a la întors cu “zero covid”, poate nu toți realizam dar este o mare problema ce se întâmpla acolo, abuzul si inepția COVID a trecut de orice limita… nici prostia nu mai poate justifica ce se întâmplă.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru