Tesla va opri temporar producția la uzina din Germania, din cauza protestelor împotriva expansiunii fabricii

de Tiberiu Safta
Joi, 09.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a confirmat că va opri producția la uzina sa din Germania timp de o zi. Oprirea producției vine ca urmare a protestelor locale împotriva expansiunii uzinei.

Uzina Tesla de la Berlin urmează să fie extinsă pentru a mări și mai mult capacitatea de producție a mărcii americane de mașini electrice. Planurile de extindere nu se dovedesc a fi populare în rândul berlinezilor, în special în rândul activiștilor de mediu, care protestează această extindere. De altfel, mai devreme în acest an, aceeași uzină a fost parțial incendiată, iar Elon Musk, șeful Tesla, a dat vina pe acei activiști de mediu.

Ca urmare a acestor proteste, Tesla a confirmat că producția la uzina germană va fi oprită timp de o zi. Astfel, uzina se va închide în 10 mai, iar angajații de acolo vor trebui să lucreze de acasă. Uzina urmează să-și redeschidă porțile duminică noaptea.

Anterior, publicația germană Handelsblatt a raportat că uzina Tesla de la Berlin va fi închisă timp de 4 zile. Între timp, activiștii de mediu au anunțat că vor organiza un protest chiar în ziua în care uzina va fi închisă, în fața porților acesteia.

via Automotive News Europe

Comentarii (4)

  • asa arata niste adevarati activisti de mediu, adevarati dar inutili, si in acelasi timp idioti dar utili, precum astia berlinezi, care pun conservarea mediului mai presus de sanatatea oamenilor.

    adica pe ei nu-i intereseaza poluarea directa pe care o respira, prefera o termica poluanta de la care trag in piept fum si noxe unei masini electrice care nu emana absolut nimic cand trece pe strada pe langa oameni.

    asta in ciuda faptului ca tesla, care intr-adevar a trebuit sa defriseze pentru construirea fabricii, a plantat deja un numar dublu de copaci decat a taiat.

    iar in episodul cu focul pus la uzina tesla sper ca imbratisatorii de copaci n-au scapat basma curata si sper ca s-a lasat cu ceva arestari pentru sabotaj, prostia se plateste.

    sa nu fiu gresit inteles, iubesc natura, am participat si eu la cateva plantari de copaci si personal fac tot ce tine de mine pentru a o proteja, dar modul asta idiotic al lor are efect contrar, atat faptic, dar mai ales ca imagine.
    6 6
  • Protestele, grevele sunt parte a pachetului numit democrație. Indiferent cât de bună este o intenție, măsură etc., vor fi unii care vor protesta în unele cazuri justificat în alte cazuri doar pentru că n-au altceva de făcut sau sunt chiar plătiți să facă asta. Un protest trebuie autorizat iar ordinea și buna funcționare a activităților economice trebuie asigurată de autorități. Din păcate mai avem huliganism și imbecilitate și unii dau foc la te miri ce… inclusiv bunuri personale ale altor oameni care n-au nici o treaba cu politica sau protestul lor.
    Nu văd nici o legătură între protest și oprirea fabrici, doar dacă fabrica nu are comenzi, “de acasă” nu se pot asambla mașini iar e-mail-uri și ședințe în TEAM nu cumpără nimeni.
    Nu-și permite nimeni să oprească o giga factory dacă ai mașini cumpărate și care trebuie să ajungă la clienți… Musk face greșeli tot mai mari crezând că va putea manipula in continuare piața. Tocmai a mai dat afara două echipe complete: supercharge și low cost. Asta pe lângă cei 14.000 din lipsă de comenzi.
    Depozitele si show-room-urile Tesla colcăie de mașini și NU doar în cazul Tesla. Mă aștept la un “mic” cutremur… pentru mine este clar ca avem supraproducție și produse nevandabile in raport cu ce poate și are nevoie piața.
    3 4
  • oricine
    Poate ai ceva dreptate în ceea ce spui, dar în esență ești ca ăia care anunță sfârșitul lumii în fiecare zi (adică un defetist cu diplomă) pe baza principiului că odată tot se va întâmpla și te vei bucura la maxim chiar dacă vei da colțu și tu.
    0 2
  • Am avut nenumărate resetări economice mai mult sau mai puțin cunoscute (nu am spus sfârșitul lumii, este o exagerare forțată și care probabil spune ceva despre frica ta), nu anunț nimic, dar constat prin faptul că mă “uit” și în spatele gardului. Sunt implicat în manipulare de mulți ani și “simt” când lucrurile scapă de sub control. Poate ne dai tu exemple de situații/decizii coerente, eficiente, strategii coordonate, colaborare, sincronizare etc… eu nu le mai văd de ceva timp. Cred ca suntem în faza de “oameni slabi care aduc vremuri de rahat”.
    PS aș vrea sa greșesc, și sa NU am dreptate!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru