Tesla vrea să reia producția în SUA în 4 mai: angajații care nu pot lucra de acasă nu vor mai fi plătiți

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 08.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunțat că nu va mai plăti salariile angajaților care nu pot lucra de acasă pe perioada în care producția este oprită. Americanii speră ca producția să fie reluată în 4 mai.

Tesla a oferit angajaților prin intermediul unui e-mail intern o serie de detalii cu privire la deciziile luate de companie pe perioada în care producția de mașini este întreruptă.

Astfel, reprezentanții departamentului de resurse umane au anunțat că angajații care nu au posibilitatea de a lucra de acasă, cum ar fi cei implicați în producția efectivă a mașinilor, nu vor mai fi plătiți.

"Angajații care nu pot lucra de acasă și care nu au primit posturi critice la uzină [...] vor rămâne angajații Tesla, dar fără plată, și își vor păstra beneficiile legate de sistemul de sănătate", menționează oficialii Tesla.

Între timp, angajații care vor lucra de acasă și cei care vor fi prezenți la uzină pe posturi critice vor avea salariile reduse cu 10% până la sfârșitul lunii iunie. Directorii vor suporta o reducere de 20%, iar vicepreședinții de 30%.

Chiar dacă reducerea salariilor se aplică până în iunie, Tesla intenționează să reia producția de mașini în 4 mai, dată la care expiră cerința autorităților locale de a închide uzina.

"Ne așteptăm să reluăm producția obișnuită la facilitățile din Statele Unite în 4 mai, cu excepția cazului în care apar schimbări semnificative", mai precizează oficialii Tesla.

Totuși, este probabil ca perioada de suspendare a producției să fie extinsă, mai ales că pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 este în plină desfășurare în SUA, cu peste 400.000 de cazuri raportate până în prezent.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • Foarte bine,nici paine fara munca nici munca fara paine. Daca ar sta toti acasa ci nu doar o parte,(sa stea soferi de autobuz,mecanici de tren,vanzatori...) dispare gripa asta banala in doua zile de i-ar chema pe toti la munca a treia zi,dispare de foame nu de la carantina. Toti sa stea acasa,nu doar cei care lucreaza de pe computer.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru