Teste EuroNCAP: 5 stele pentru Volkswagen Golf, Mazda-CX60 și chinezescul BYD Atto 3

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 12.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Specialiștii Euro NCAP au încheiat o nouă sesiune de teste de siguranță, în cadrul căreia au testat nu mai puțin de 10 modele noi. 8 dintre ele au luat punctajul maxim de 5 stele, inclusiv crossover-ul electric chinezesc BYD Atto 3.

Organizația independentă Euro NCAP a încheiat o nouă rundă de teste de siguranță. Belgienii au testat 10 modele noi, inclusiv crossover-ul electric chinezesc BYD Atto 3, BMW Seria 2 Active Tourer, X1, Mercedes-EQ EQE, Mobilize Limo, Volkswagen Golf, Citroen C5 X, Mazda CX-60 și două modele SEAT.

Trebuie menționat că 8 dintre acestea au fost recompensate cu punctajul maxim de 5 stele.

BMW SERIA 2 ACTIVE TOURER

MPV-ul producătorului din Munchen a reușit un scor de 88% la protecția pentru adulți, 81% protecție pentru copii, 79% protecție pentru pietoni și bicicliști și 92% au primit sistemele de siguranță. Per total, un punctaj de 5 stele.

BMW X1

Și al doilea model BMW a primit 5 stele. Protecția pentru adulți a fost notată cu 86%, cea pentru copii cu 89%, protecția pentru pietoni și bicicliști a primit 76%, iar 92% sistemele de siguranță oferite în standard.

BYD ATTO 3

Crossover-ul chinez, cu zero emisii, BYD Atto 3 a fost recompensat și el cu 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP. Punctajele pe categorii sunt următoarele: 91% protecție pentru adulți, 89% protecție pentru copii, 69% protecție pentru pietoni și bicicliști, 74% sistemele de siguranță.

MERCEDES-EQ EQE

Sedanul electric Mercedes-EQ EQE se poate lăuda și el cu 5 stele Euro NCAP.

Acesta oferă 95% protecție pentru adulți, 91% protecție pentru copii, 83% protecție pentru pietoni și bicicliști, iar sistemele de siguranță au fost notate cu 81%.

MOBILIZE LIMO

Produs de joint venture-ul Renault-Jiangling și lansat sub divizia Mobilize, modelul Limo a primit 4 stele din partea Euro NCAP. Protecția pentru adulți este, în cazul său, de 80%, 75% protecție pentru copii, 69% protecție pietoni și bicicliști și 71% sistemele de siguranță oferite în standard.

SEAT ARONA

Punctajele de 83% protecție pentru adulți, 83% protecție pentru copii, 65% protecție pentru pietoni și bicicliști și 70% sisteme de siguranță, au fost de ajuns pentru a-i aduce lui Seat Arona mult râvnitul punctaj de 5 stele.

SEAT IBIZA

Tot 5 stele a luat și cel de-al doilea model Seat. Ibiza a fost notat cu 83% pentru protecția adulților, 82% protecția copiilor, 66% protecția pietonilor și bicicliștilor, iar sistemele de siguranță au primit 70%.

VOLKSWAGEN GOLF 8

A opta generație Volkswagen Golf a fost testată în 2019, dar recent a primit o serie de îmbunătățiri. Acestea includ, printre altele, un airbag central și sistem de detectare a oboselii șoferului.

Modelul german a trecut cu brio (5 stele) prin cele mai recente teste Euro NCAP.

Protecția pentru adulți a fost notată cu 88%, cea pentru copii cu 87%, cu 74% protecția oferită pietonilor și bicicliștilor, iar sistemele de siguranță au primit 82%.

CITROEN C5 X

Citroen C5 X este produs în China de alianța Dongfeng-Peugeot-Citroen Automobile. Punctajul general de 4 stele Euro NCAP se traduce cam așa: 82% protecție pentru adulți, 87% protecție pentru copii, 69% protecție pentru pietoni și bicicliști și 66% trecute în dreptul sistemelor de siguranță.

MAZDA CX-60

SUV-ul premium al constructorului japonez de automobile a primit 5 stele Euro NCAP și s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Protecția pentru adulți a fost notată cu 88%, protecția oferită copiilor a primit 91%, mașină oferă 89% protecție pentru pietoni și bicicliști, iar sistemele de siguranță au primit 76%.

Comentarii (1)

  • Stellantis iar dă cu mucii-n fasole...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru