Teste publice pe autostradă cu Audi-uri autonome: germanii își invită fanii pe un prototip A7 Piloted Driving Concept

de Daniel Popescu
Joi, 20.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va efectua în această vară demonstrații pe o autostradă germană cu sistemul autonom de pe A7 piloted driving concept, care accelerează, frânează și schimbă singur banda de circulație la viteze de până la 130 km/h.

Audi va lansa în această vară una dintre cele mai ample demonstrații cu public pentru sistemele sale autonome. Constructorul german va invita inclusiv fanii de pe rețelele sociale să experimenteze o serie de sisteme autonome care sunt deja disponibile pe Audi A7 piloted driving concept, un prototip bazat pe modelul A7 care este folosit de producătorul de la Ingolstadt în scopuri de testare încă din 2015.

Prototipul este capabil să accelereze, să frâneze și să schimbe singur de circulație în mod autonom, fără nicio intervenție din partea șoferului, la viteze de până la 130 km/h.

Testele vor fi efectuate începând din 20 iulie și se vor încheia în august, urmând să se desfășoare pe autostrada A9 cu începere din zona aeroportului din Munchen. Potrivit oficialilor Audi, o călătorie cu acest sistem activat va dura circa 60 de minute în condiții obișnuite de trafic. Audi susține că, la finalul fiecărei demonstrații, fanii vor avea posibilitatea de a oferi feedback care va fi luat ulterior în considerare la dezvoltarea sistemului.

Sistemul de condus autonom de pe Audi A7 piloted driving concept se bazează pe un dispozitiv care analizează datele primite de la toți senzorii mașinii pentru a genera imagini detaliate a mediului înconjurător.

Dispozitivul a fost numit zFAS și este disponibil și pe modelul de serie Audi A8 care a fost dezvăluit recent la Barcelona și care include și sistemul Traffic jam pilot, care permite șoferului să lase controlul mașinii pe autostradă la viteze de până la 60 km/h.

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru