Toate uzinele Audi vor produce modele cu zero emisii din 2029

de Alexandru Monenciu
Marti, 20.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță că toate uzinele sale vor produce cel puțin un model cu zero emisii până în anul 2029. În acest context, germanii vor investi 500 de milioane de euro, până în 2025, în pregătirea angajaților.

Audi este unul dintre producătorii de automobile care și-au trasat obiective de electrificare clare. Din 2026, constructorul din Ingolstadt va lansa doar modele electrice, mașinile cu motoare termice urmând să fie eliminate din portofoliu până în 2033.

Acum, reprezentanții companiei anunță că, până în 2029, fiecare uzină Audi va produce cel puțin un model cu zero emisii. Acest lucru se întâmplă deja la fabrica din Bollinger Hofe (Germania) și Bruxelles (Belgia).

Celor două uzine li se va alătura anul viitor și fabrica din Ingolstadt, acolo unde Audi va asambla modelul Q6 E-Tron.

Vor urma, până în 2029 așadar, uzinele din Neckarsulm (Germania), San Jose Chipa (Mexic) și Gyor (Ungaria). Totodată, Audi construiește o nouă uzină în China, în parteneriat cu chinezii de la FAW, care ar urma să fie gata la finalul anului 2024.

Până în 2025, constructorul german de automobile va investi 500 de milioane de euro în pregătirea angajaților pentru tranziția la producția de modele cu zero emisii.

via Audi

Comentarii (2)

  • China...
    4 1
  • Asta presupunând ca audi va mai produce in 2029…. dar ceva-mi da cu virgula. Nu Audi anunța cu trâmbițe ca vor fi 100% electrici numaidecât… ei primi din grup? Singura șansa pentru Audi este ca Mercedes sa continue sa-și urâțească (la exterior) mașinile, iar Mercedes face tot posibilul ca noile electrice sa fie mai anoste și decât japonezele de la Toyota.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru