TOP 5: Concepte spectaculoase la Salonul Auto de la Paris 2012

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 24.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Salonul Auto de la Paris 2012 începe în această săptămână cu o serie lungă de noutăţi şi numeroase concepte auto. Iată cinci dintre cele mai importante concepte ce vor fi prezente la Paris.

Salonul Auto de la Paris 2012 îşi deschide porţile în această săptămână, iar toţi constructorii auto aşteaptă acest prilej pentru a îşi prezenta cele mai importante noutăţi şi concepte auto. Acest an nu a fost unul prea bun pentru industria auto din Europa şi din lume, dar asta nu înseamnă că lista de noutăţi va fi săracă. 

Salonul Auto de la Paris este un eveniment extrem de important pentru constructorii auto. Este cea mai bună oportunitate să prezinte întâi în faţa presei şi apoi a publicului cele mai importante noutăţi din gamă. Ca de obicei, Salonul de la Paris este găzduit de Complexul Paris Expo din sudul capitalei franceze. Suprafaţa expoziţională este 96.000 metri pătraţi în nouă pavilioane. Vor fi prezentatea proximativ o sută de premiere şi sunt aşteptaţi peste 13.000 ziarişti din 103 ţări. Salonul va putea fi vizitat timp de 18 zile, iar pentru publicul larg un bilet de acces va costa 13 euro, iar pentru copii între 10 şi 18 ani costul unui bilet este de 7 euro. Salonul se deschide pentru publc pe 29 septembrie, iar în prealabil presa va putea vizita salonul în zilele dedicate de 27 şi 28 septembrie.

Din mulţimea de modele noi ce se anunţă pentru Salonul Auto de la Paris, am ales zece dintre cele mai importante şi cinci concepte ce vor putea fi admirate pe standurile de la Paris. Cele zece premiere importante vor fi prezentate mâine, astăzi ne ocupăm de conceptele ce vor fi prezente la Paris.

1. BMW Active Tourer Concept

BMW Active Tourer Concept - primul BMW cu tracţiune faţă şi motor transversal.

Este poate cel mai importat concept pe care BMW l-a prezentat în ultima vreme. Acest concept pregăteşte terenul pentru un monovolum de clasă compactă, un viitor rival pentru Mercedes-Benz B-Klasse. Dar marea noutate este că acest viitor model BMW va avea tracţiune faţă, o premieră în istoria mărcii bavareze, atât de fidelă tracţiunii spate sau integrale. Cu acest concept, BMW vizează clienţii cu familie într-un segment care va creşte cu cinci procente în viitor, spune BMW. Segmentul monovolumelor compacte este popular în vestul Europei, în timp ce în est sunt mai puţin bine văzute. Chiar şi aşa, rămâne de văzut cum va primi publicul fidel mărcii trecerea la tracţiunea faţă. Cel mai probabil, BMW se bazează pe atragerea de noi clienţi de la alte mărci şi pe studiile care spun că pentru foarte mulţi clienţi contează mai puţin către ce punte este transmisă puterea motorului.

Pe lână transmisia către puntea faţă, Active Tourer Concept mai aduce şi motorul amplasat transversal în faţă şi tehnologia plug-in hybrid. Motorizarea este o unitate TwinPower Turbo de 1.5 litri, cu trei cilindri în linie. Aceasta este asistată de un motor electric şi de un set de baterii care formează un sistem de propulsie hibrid ce poate fi alimentat de la priză. Încărcarea bateriei litiu-ion poate fi realizată de la o priză standard de 220V. Acest viitor model se va integra în gama de modele BMW undeva între seria 1 şi seria 3. Suntem curioşi deja ce denumire va folosi BMW pentru varianta de serie. 

2. Lexus LF-CC

Lexus LF-CC va deveni în varianta de serie Lexus IS Coupe.

Urmareste Automarket
Lexus va atrage mulţi vizitatori la standul său de la Salonul Auto de la Paris prin intermediul conceptului LF-CC. este vorba de un spectaculos concept coupe ce prefigurează viitorul model Lexus IS Coupe. Spectaculosul concept este carecterizat de partea frontală cu un calandru foarte agresiv şi de soluţia tehnică aleasă pentru propulsie: motor de 2.5 litri cu patru cilindri asociat cu un motor electric într-un sistem hibridProfilul prototipului japonez este dinamic şi agresiv, determinând o alură sportivă interesantă. Apariţia modelului de serie bazat pe conceptul LF-CC va avea loc în maxim doi ani, acesta urmând să preia multe dintre elementele constitutive ale prototipului. Mai multe informaţii despre noul Lexus LF-CC vor veni în timpul Salonului Auto de la Paris.

3. Nissan TeRRa

Nissan TeRRa abordează un stil de design futurist.

Nissan aduce la Paris conceptul unui SUV cu un look foarte futurist. Denumit Nissan TeRRa, acest concept anunţă un posibil model viitor cu sistem de propulsie bazat pe pile de hidrogen. Însă dimensiunile exterioare indică şi faptul că TeRRa va împrumuta ceva din limbajul de design afişat către a doua generaţie a modelului Qashqai.

Însă, mai important, TeRRa poate deveni în viitor primul model de serie Nissan propulsat cu ajutorul pilelor de hidrogen, un sistem cu zero emisii poluante, singurul produs secundar fiind apa. Nissan spune că acest tip de propulsie este fezabil în viitorul apropiat, costul celulelor de hidrogen scăzând cu aproximativ 80% din 2005 şi până astăzi. 

4. Peugeot 2008

Peugeot 2008 va deveni un viitor crossover compact.

Peugeot nu se lasă mai prejos şi a pregătit pentru salonul de casă un stand plin de concepte şi noutăţi. Primul dintre ele este conceptul numit 2008. Francezii vor să intre pe teritoriul crossoverelor compacte, inspiraţi de succesul lui Nissan Juke. Dacă va ajunge în producţia de serie, Peugeot 2008 va avea de înfruntat modele ca Chevrolet Trax, Mini Countryman sau viitorul Fiat 500X. Peugeot a ales o soluţie interesantă pentru motorizarea lui 2008. Sub capota conceptului găsim un motor cu trei cilindri de 1.2 litri ce va dezvolta 110 CP. Nu există deocamdată mai multe date tehnice, dar acest propulsor va fi regăsit în viitor pe majoritatea modelelor mici ale grupului PSA.

5. Peugeot RCZ-R

Peugeot RCZ-R va fi cea mai puternică versiune a coupe-ului francez.

Coupe-ul francezilor de la Peugeot are parte de un tratament special la Salonul Auto de la Paris. În primul rând, Peugeot va prezenta facelift-ul adus modelului RCZ, iar lângă acest facelift prezintă cu titlul de concept, varianta RCZ-R. Este, de fapt, o viitoare versiune puternică a modelului RCZ. Peugeot a exploatat foarte puţin segmentul automobilelor performante dedicat celor care îşi doresc un model puternic. A decis să opereze un transplant de putere pentru RCZ, acest concept fiind propulsat de motorul THP de 1.6 litri, dar care dezvoltă acum 260 CP. Peugeot RCZ-R va beneficia şi de o suspensie modificată, frâne mai performante şi diferenţial Torsen cu alunecare limitată. La exterior, Peugeot RCZ-R împrumută liniile de la faceliftul modelului RCZ şi culoarea unui alt concept Peugeot prezent la Paris: Onyx. 

Comentarii (7)

  • inafara de lexus ..celelalte nu-s chiar asa grozave..
    14 20
  • the hep
    interesant este ca la fiecare mare salon peugeot vine cu cele mai tari concepte , dar pe piata sant in b..a ( sau in picaj) din punctul de vedere al vanzarilor
    7 0
  • Conceptul Bmw nu arata ca un concept la exterior, arata ca o masina de serie, in afara de manerele de la usi, in proportie de 90% asa va arata si varianta de serie, doar interiorul va fi mult diferit. Oricum slabut la concepte salonul de la Paris.
    8 4
  • Cine a facut topul asta si dupa ce criterii???
    Unul dintre cele mai spectaculoase concepte e Peugeot Onyx pe care nici nu l-ati mentionat.
    5 2
  • Cosmin19
    Cred ca si Mercedes va atrage atentia cu acel concept ce dezvaluie in mare parte designul Clasei S.
    7 1
  • Or mai fi si altele ca astea nu sunt mare lucru
    2 0
  • @ian .Asa este.Lexus va fi atractia salonului in aceasta toamna.Conceptul BMW este o copie dupa Venza si atat.Iar viitorul S este copie dupa Mulsane dupa statistici.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru