"Tort" aniversar de 20 de ani pentru Bentley Continental GT: un nou exemplar unicat

de Tiberiu Safta
Marti, 22.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a dezvăluit oficial un exemplar special și unicat al lui Continental GT. Exemplarul poartă o vopsea specială exclusivă, iar acesta a fost creat pentru a marca 20 de ani de la debutul grand tourer-ului de lux.

Pare greu de crezut, dar Bentley Continental GT împlinește 20 de ani de existență. Modelul, lansat pentru prima dată în 2003, s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bine vândute și mai populare modele ale mărcii britanice de mașini de lux din ultimele două decenii. Pentru a marca această aniversare, Bentley ne-a pregătit un exemplar special și unicat al lui Continental GT.

Noul exemplar este bazat pe versiunea mai puternică Speed. Asta înseamnă un motor W12 de 6.0 litri bi-turbo, care dezvoltă 650 de cai putere și care îi permite modelului să atingă o viteză maximă de 335 de km/h. Exemplarul special nu prezintă nicio modificare tehnică față de celelalte unități, însă noutăți avem la nivel vizual.

Mai exact, exemplarul aniversar este vopsit într-o nuanță de verde închis Cypress Green, o culoare care nu este disponibilă pentru exemplarele obișnuite. Bineînțeles, vopseaua a fost creată și aplicată de către divizia de personalizare a mărcii, Mulliner.

La fel și pielea maro din habitaclu, dar și ornamentele decorative din lemn de nuc, cu pori deschiși și cu un finisaj lucios.

Tot în habitaclu mai avem și cusături contrastante verzi, iar în interiorul pragurilor sunt montate plăcuțe cu inscripția "20 years of the Continental GT by Bentley Mulliner".

Exemplarul unicat vine dotat cu pachetele Blackline, Touring și Styling Specification, care adaugă ornamente decorative vopsite în negru lucios, elemente aerodinamice din fibră de carbon și jante de 22 de inch vopsite în gri satinat.

Noul exemplar aniversar al lui Bentley Continental GT a fost prezentat în cadrul evenimentului Monterey Car Week din California. Exemplarul a fost vândut unui colecționar din Statele Unite.

via Bentley

Comentarii (4)

  • Boatley
    0 7
  • Sărbătoresc 20 de ani de poluare cu un model de 5 litri poluant

    Mda
    2 16
  • Seriff
    Exact cum sarbatoreste Elon Musk polurea planetei cand deschide fabrici de baterii.
    6 1
  • Th best cars...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru