Toyota a obținut un profit record de peste 9 miliarde de dolari în al doilea trimestru

de Paul Cosma
Miercuri, 04.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota, cel mai mare producător auto din Japonia și din lume, a raportat miercuri un profit operaţional record, de circa 9,15 miliarde de dolari în trimestrul doi din 2021, în urma redresării vânzărilor şi a bunei gestionări a deficitului de cipuri.

Toyota a depășit așteptările analiștilor privind profitul operațional trimestrial, estimările acestora indicând un rezultat de aproximativ 6.9 miliarde de dolari. În trimestrul doi din 2020, compania înregistrase un profit de doar 1.27 miliarde de dolari. 

Producătorul își menține estimarea din mai privind un profit operaţional de aproape 23 de miliarde de dolari în actualul an fiscal (care se încheie în martie 2022), din cauza incertitudinilor provocate de extinderea pandemiei în economiile emergente, a deficitului de semiconductori şi a preţului mai ridicat al componentelor.

Toyota a menţinut și estimarea privind vânzarea a 8,7 milioane de vehicule în actualul an fiscal, în creştere de la 7,65 milioane de unităţi anul trecut.

Şi profitul net a urcat la nivelul record de 8,2 miliarde de dolari în trimestrul doi din 2021, în urma cursului de schimb favorabil, în timp ce vânzările Toyota au urcat cu 72,5%.

Via Agerpres

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Toyota e pe cai buni, până când nu o să mai fie.

    Tesla a obţinut finanţarea de 8 miliarde $ pentru a mai instala 20.000 super chargere doar în SUA
    (Azi reţeaua are spre 3.000!)

    Astfel nu vor mai fi probleme cu eventuale cozi la încărcarea maşinilor.

    Deci Toyota are banii, dar nu vrea. Mare greşeală.
    2 9
  • Marian
    Și eu mă bucur nespus de mult când aud că mărește foarte mult nr. de chargere din state ...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru