Toyota estimează că vânzările din 2020 vor atinge minimul ultimilor 9 ani: profitul va scădea cu 80%

de Paul Cosma
Marti, 12.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota estimează că vânzările sale din anul fiscal 2020-2021 vor atinge un total de 8.9 milioane de unități, cel mai mic nivel din ultimii 9 ani. Constructorul susține că profitul său va scădea cu 80% în aceeași perioadă.

Un nou an fiscal a început în aprilie 2020 și se va încheia în martie 2021, această modalitate de raportare fiind preferată de unii constructori auto, printre care și Toyota.

Niponii se așteaptă ca pandemia de coronavirus să provoace o scădere considerabilă a vânzărilor, la 8.9 milioane de unități în 2020-2021, față de cele 10.4 milioane din anul anterior. Astfel, Toyota ar înregistra cele mai mici vânzări din ultimii nouă ani.

Pe lângă scăderea vânzărilor, Toyota estimează și că profitul operațional va înregistra un declin de 80%, cel mai slab rezultat din 2012 încoace.

Analiștii susțin că sectorul auto va fi puternic afectat în 2020 din cauza crizei COVID-19, iar efectele negative ar putea fi resimțite și în anii care vor urma.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • Am vazut ce se grabesc sa lanseze noul Yaris in Romania
    4 0
  • inexorabil
    Parcă tot nu-mi vine să cred cum, pe nesimţite (adică ei nu-şi dau seama), diriguitorii TMC au devenit nişte…nemţi în mentalitate, lamentându-se în privinţa profitului (ei zic că doar “constată” un fapt şi că ar fi de incriminat un “virus”). Ce onoare, ce Bushido, ce codul războinicului? BANUL reprezintă singura raţiune a toyotiştilor de a ataca “piscurile”. Acelaşi “fundament” pentru care au fost nevoiţi să se preteze la toate acele rechemări în service (dacă n-aţi uitat de ele).

    Ca să închei precum în “Ferma animalelor”, eu, unul, mă uit cu luare aminte când la VAG, când la TMC (adică la primele două locuri din clasamentul “dumnezeiesc” al vânzărilor mondiale), şi nu pot să-i deosebesc: care este care. Desigur, ar fi de aşteptat ca şi “challenger”-ii RNM şi HK să cunoască “dulceaţa păcatului”. Că acela care a prea cunoscut-o (GM şi, ulterior, “moştenitorul” NGMCO) a alunecat în senilitate, dacă nu în infantilism. Graţie corectitudinii politice.
    6 3
  • Textul omite o informatie cu mult mai interesanta: bugetul 2020 pentru dezvoltare si cercetare (R&D) ramane neschimbat fata de 2019: aproximativ 1.000.000.000 Euro

    Asa ca "lamentarile" sunt doar inchipuite.
    3 2
  • "lamentarile" sunt de fapt

    9.000.000.000 Eu

    bagati in R&D in 2020 la o scadere a profitului operational cu 80%. Plangaciosii astia mici, cum sunt ei confundati cu niste nemti din ferma animalelor, tz, tz, tz
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru