Toyota estimează o creștere a vânzărilor în Europa între 2022 și 2025

de Paul Cosma
Marti, 10.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și-a revizuit estimările privind vânzările europene și anunță un obiectiv de 1.2 milioane de unități în 2022. Vânzările ar urma să crească la 1.5 milioane de mașini în 2025.

Matthew Harrison, șeful diviziei Toyota Europe, este optimist cu privire la performanțele producătorului nipon pe Bătrânul Continent în următorii ani.

Într-un interviu acordat publicației Automotive News Europe, Harrison declară că, în ciuda crizei de semiconductori și a pandemiei, Toyota își va atinge ținta de vânzări de 1.1 milioane de mașini în 2021.

În primele 6 luni ale anului, Toyota a vândut aproximativ 600.000 de unități în Europa, cu o creștere de 6.6% în al doilea trimestru. 

“Cererea este puternică și suntem într-o poziție mult mai favorabilă decât ne așteptam la începutul anului. Astfel, ne-am actualizat estimările de vânzări,” a explicat Harrison. 

Oficialul Toyota subliniază că lansările de noi modele, ca Yaris Cross, precum și performanțele actualelor modele din gamă, vor ajuta compania să-și mărească vânzările pe termen mediu și lung în Europa. 

Via Automotive News Europe

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Ha ha ha..... visează de-aiurea
    2 18
  • Clique
    Așa au spus și americanii prin 80-90
    Exact cum îi luați voi în bășcălie pe asiatici, așa i-au luat și foștii posesori de Dodge-uri, Chevrolete etc.
    iar acum America este plină de japoneze.
    Aceeași mentalitate aveți.

    Și mai nou luați la mișto pe coreeni, însă nu știu cum se face că și coreenii vor trage niște palme peste boturile multora de prin UE și SUA, iar eu chiar aștept ziua aia, o să mă amuz foarte copios.
    14 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru