Toyota GT86 nu va primi o versiune decapotabilă de serie

de Sebastian Toma
Joi, 01.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota nu va construi o versiune decapotabilă a lui GT86, informează Automotive News. Mai mult decât atât, constructorul nu va produce o versiune turbo a modelului respectiv.

Toyota GT86, coupe-ul sportiv dezvoltat de Toyota şi Subaru, nu va primi o versiune decapotabilă. Vestea vine de la Automotive News, citând surse din cadrul companiei japoneze, iar motivarea deciziei este legată de costurile aferente dezvoltării versiunii decapotabile a coupe-ului nipon, producătorii japonezi considerând că o versiune cabrio ar fi prea costisitoare. Vestea este surprinzătoare din moment ce Toyota a adus la Salonul Auto de la Geneva din acest an un concept care prezenta o versiune decapotabilă a lui GT86.

La vremea respectivă, cei de la Toyota spuneau că exponatul prezentat la Geneva există doar pentru a monitoriza reacţiile unei eventuale versiuni decapotabile ale lui GT86. În funcţie de aceasta, urma să fie decisă soarta modelului. Japonezii au venit şi cu o precizare importantă, menţionând că GT86 a fost gândit încă de la început să poată fi transformat într-un roadster, caroseria sa fiind creată special pentru a fi adaptată pentru un plafon decapotabil.

Urmareste Automarket
O altă modificare în gama Toyota GT86 este renunţarea la versiunea turbo a modelului. Aceasta implica modificarea motorului boxer pentru a livra un nivel superior de putere. Tetsuya Tada, inginerul şef al proiectului Toyota GT86, a declarat în trecut că o versiune de performanţă este în lucru, aceasta urmând să fie introdusă ulterior în producţie.
Însă, costurile par să fi ”ucis” şi această versiune a lui GT86.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (5)

  • Mda... Banii astia, arde-i-ar focu'.
    8 0
  • Interiorul inspirat de Porsche, dar de toata voma.
    Imi place in schimb suportul de telefon, accesat insa greu de sofer...
    1 6
  • inexorabil
    Lorinczi, tu eşti chiar blând în calificative...Mie maşina asta mi se pare neinspirată pe de-a întregul! Japonezii se chinuiesc, se tot chinuiesc să le iasă forme frapante, dar degeaba...imaginația nu le este scrisă în codul genetic, oricât s-ar îndârji să nu recunoască adevărul gol-goluţ...Doar Mazda pare să fi reuşit ceva plăcut ochiului în materie de arhitectură. Ba chiar este măgulitoare. A, da, şi Accordul mă face să tresar pe stradă. În rest...migrene pe roţi.
    7 1
  • Scaunul din stanga seamana cu o cagula Ku Klux Klan din unghiul asta.
    2 0
  • @inexorabil:
    Nu este o masina rea, dar putea sa fie doar varianta Subaru iar spatele sa nu fie inspirat dupa VW Jetta (pe langa interiorul "vomitiv").
    Este OK ca Subaru si Toyota si-au unit fortele.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru